PALM PARKIES: Brabant en Van Dik Hout

PALM PARKIES Tilburg
PALM PARKIES Tilburg
Foto: Lex Kroon

Morgen is het eerste PALM PARKIES concert in het Vrouwenhof. Van Dik Hout trapt af en wij weten zelfs met welk nummer.

Lex Kroon, manager van Van Dik Hout, is met de band onderweg naar Breda als we hem spreken. Gisteren stonden ze in Dordrecht. Het miezerde aan één stuk door, maar de sfeer was goed. Kroon: “Het verraste ons hoe druk het toch nog was.”

Leuk concept

Vorige week woensdag ging PALM PARKIES Tilburg van start. Het was stralend weer en er kwam zo’n 4.500 man op af. “Een van de leuke kanten van Palm Parkies – absoluut een leuk concept! – is dat het echt een familiegebeuren is. Hele gezinnen zitten er, en dat toch midden in de week.”

Nooit hetzelfde programma

Als we vragen naar het programma, roept Kroon naar achter in de bus. “Hé, waar openen jullie morgen mee?” Na een ultrakort overleg horen we: “Alles of Niets.” Kijk, dát is leuke informatie. Over de rest van het programma kan Kroon weinig zeggen: bij Van Dik Hout verloopt geen enkele avond hetzelfde.

“Natuurlijk komen ook de liedjes voorbij die iedereen kent. Daarnaast nummers van ‘Alles wat naar boven drijft’, het meest recente album uit 2014. De fans kennen die muziek natuurlijk wel, maar voor veel bezoekers zullen de nummers nieuw zijn.”

Van Dik Hout en Brabant

Voor zover wij kunnen nagaan, was de band uit Den Helder voor het laatst in 2007 in Roosendaal. Om precies te zijn bij het Summertime Festival in het RBC stadion. Geen optreden dat de band of de manager zich nog herinnert.

Dan mompelt Kroon: “Onze oude lichtman…” Zoiets maakt een mens nieuwsgierig. Dus vooruit: wat was daarmee? Kroon zegt meesmuilend: “Die werkt niet meer voor ons. Hij werd verliefd op een Bredase die bij alle optredens vooraan stond. Ze werden verliefd en hij is vertrokken. Naar Brabant.”

De band heeft zin in morgen en hoopt natuurlijk op goed weer. “Wel zo leuk bij een openluchtoptreden. Wij hebben er in elk geval zin in. We kennen Brabant natuurlijk van andere festivals: de sfeer is altijd goed en het is altijd een feestje.”

Ben je jarig?

Ben jij jarig en heb je nog geen leuke plannen? Nodig je vrienden dan uit op PALM PARKIES en vier daar je verjaardag. Meld je bij de ingang en ontvang een leuke traktatie. Lees hier de voorwaarden.

Kom alvast in de stemming met Alles of Niets (5:24)

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen