Win kaarten voor ‘Pippi Langkous en het Spookhuis’

In maart bracht het Roosendaals Toneel de voorstelling in De Kring.
In maart bracht het Roosendaals Toneel de voorstelling in De Kring.
Foto: Ineke Stofmeel

Volgende week woensdag speelt het Roosendaals Toneel in het Vrouwenhoftheater. Wij geven 2 x 2 kaarten weg voor hun kindervoorstelling ‘Pippi Langkous en het Spookhuis’.

In ‘Pippi Langkous en het Spookhuis’ lijkt het erop dat Pippi nieuwe buren krijgt. Maar niet iedereen ziet de verkoop van het leegstaande huis zitten.

Het verhaal

Als het aan Jan-Piet-Klaas junior en zijn zusje Vergreetmegrietje ligt, worden zij Pippi’s nieuwe buren. Hun deftige moeder heeft nogal wat bezwaren. Ook de boeven Jatje, Diefke, Grijp en Klauw zien de verkoop niet zitten.

Pippi leert haar nieuwe vriendjes intussen wat fantasie is. Wist je dat fantasie van alles met poepen te maken heeft? En wat spookt Joost de Goost allemaal uit? Waar tovert Pippi ineens enorm grote poedels en Indianen vandaan?

Achter de schermen

Ad van den Kieboom schreef dit kinderstuk speciaal voor het Roosendaals Toneel. De regie is in handen van Ad Stofmeel. “We hebben het stuk vier maanden geleden in de Kring gespeeld. In de tussentijd kan er een hoop weggezakt zijn, bijvoorbeeld aan tekst. Nou,” zegt de regisseur waarderend, “ik kan je zeggen dat dat niet tegenviel.”

“We werken nu vooral aan de verstaanbaarheid. Bovendien is het Vrouwenhof een half rond theater, dus je moet voorkómen dat de mensen die aan de zijkant zitten, niet de hele voorstelling tegen de achterhoofden van de spelers aankijken.”

Stofmeel heeft er alle vertrouwen in en – zo benadrukt hij – vooral veel zin. “Het is leuk dat we de voorstelling nog een keer kunnen spelen. Nu nog een beetje mooi weer als het kan. Hoewel, voor een paar drupjes regen blijven we echt niet thuis.”

Ontmoet de spelers

Na de voorstelling is er een ‘meet & greet`met de spelers. Leuk om Pippi, de boeven en de anderen in het echt te ontmoeten én met ze op de foto te gaan.

Win kaarten

Wil jij kans maken op 2 kaarten voor deze voorstelling? Mail uiterlijk zondag 19 juli je gegevens naar [email protected]. Maandagochtend krijgen de winnaars persoonlijk bericht.

  • Woensdag 22 juli, 14.00 uur.
  • Openluchttheater Vrouwenhof.
  • Kaarten €5 (inclusief gratis entree voor speeltuin Vrouwenhof!).

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen