Shakedown Tim & the Rhythm Revue in Bluescafé Kerkzicht

Foto: Vormkrijger

Een combinatie van down home blues en uptown boogiewoogie door muzikanten die de blues ademen alsof ze vanuit Mississippi naar Chicago zijn gekomen.

Dat is Shakedown Tim & the Rhythm Revue in een notendop. Morgen komen ze vanuit Boom in België naar Bluescafé Kerkzicht op het Tongerloplein.

Shakedown Tim

Shakedown Tim is oprichter van de bluesband Fried Bourbon. Na ruim tien jaar besloot de band – op het toppunt van hun succes – dat het tijd was voor de bandleden om nieuwe ‘muzikale vitaminen’ op te gaan doen. Volgens Tim Ielegems (1976) is de band niet per definitie opgeheven; hij is in het vriesvak gelegd.

Journalist Herman van der Horst schreef in muziekmagazine Oor: “Fried Bourbon is een van de weinige bands die nog iets wezenlijks toevoegt aan een dikke eeuw blueshistorie.” Dat wil wat zeggen!

Nieuwe vintage

Shakedown Tim & the Rhythm Revue is het begin van een nieuwe periode. De bandleden toeren pas een jaar rond in deze samenstelling.

De band bestaat Tim en een drietal jeugdvrienden: King Norre (contrabas), Dennis Tubs (drums) en Bart Stone (tenor saxofoon). Hun geluid is nieuwe vintage. De samenstelling is traditioneel, maar in elk nummer zitten heel eigen elementen. De band mikt op de heupen en wil iedereen zien dansen.

Zoals gewoonlijk een voorproefje. Hier is Street Walking Woman:

  • Zondag 9 augustus, 16.00 uur.
  • Bluescafé Kerkzicht, Tongerloplein 4.
  • Toegang gratis.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen