Dit weekend ‘Kermes’ in Turkse Moskee

De gebedsruimte
De gebedsruimte
Foto: Turkse Moskee Roosendaal - Facebook

De Turkse Moskee Roosendaal organiseert dit weekend voor de tweede keer een ‘Kermes’, een tweedaags festijn met lekkere hapjes en diverse kraampjes.

Naast Turkse specialiteiten – van Turkse pizza tot salades en gevulde maïskolven – zijn er dit jaar ook enkele stands met cadeau-artikelen en kleding. De vrouwen van de moskee spelen een belangrijke rol: zij zijn intussen begonnen met het klaarmaken van de hapjes en bemannen dit weekend de kraampjes.

Gezelligheid

Birol Aygun, bestuurslid bij de Turkse Moskee, vertelt: “Het gaat om het samenkomen en elkaar ontmoeten. Dat gaat bij een hapje of een kopje Turkse thee bijna vanzelf. En er lopen altijd mensen rond van het moskeebestuur die bezoekers een korte rondleiding kunnen geven.”

Klein opgezet

Volgens Aygun is de Kermes ‘klein opgezet’. Toch komen er naar verwachting zeker zeshonderd mensen per dag. “Maar dat is verspreid over de hele dag. De meeste activiteiten vinden binnen plaats. En al is de moskee zeker niet klein, we kunnen het evenement voorlopig niet veel groter maken dan nu.”

“Misschien gaat dat in de toekomst wél gebeuren. Maar goed, dan heb je bijvoorbeeld een omgevingsvergunning van de gemeente nodig om ook buiten een en ander op te kunnen zetten. Daar hebben we dit jaar nog niet voor gekozen.”

Iedereen is welkom

Voor een paar euro heb je een leuke middag en maak je kennis met de Turkse keuken en tradities. Aygun: “We verwachten vooral moskeebezoekers, maar daarnaast komen er ook buurtbewoners en mensen van de gemeente. Iedereen is welkom.”

Het geld dat na aftrek van de kosten overblijft, wordt besteed aan het onderhoud van de moskee.

  • Zaterdag 12 en zondag 13 september: 10.00-20.00 uur.
  • Turkse Moskee Roosendaal, Bartoklaan 2.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen