Topavond in uitverkocht Anno 1810 met Start Spreading The News

concert 'Get on your dancing shoes'
Foto: Robby van der Zande

De kaarten voor het Start Spreading The News Christmas Ball waren in de voorverkoop al uitverkocht. Hun concert ‘A Not So Silent Night!’ in Anno 1810 vrijdag was een succes.

151212 SSTN - Joep Mol FB
foto: Joep Mol – FB

Start Spreading The News (SSTN) is een energieke, Roosendaalse formatie die sinds 2011 als small bigband aan de weg timmert.

Dat de kaarten voor het concert in de voormalige hervormde kerk op de Bloemenmarkt zo snel gingen, was voor bandleider en trombonist Mark Stroop ook een verrassing.

‘Die moeten het land in!’

Gerda Learbach was een van de bezoekers. Bij haar alleen superlatieven. “Het was een geweldige avond. De muziek, de sfeer, het publiek dat zoals gevraagd een beetje ‘op sjiek’ was gekomen. Bij sommige nummers was ik bijna tot tranen toe geroerd. En even later was de sfeer uitbundig, en werd er volop gedanst en meegezongen.”

“De interactie van de muzikanten is perfect. Ik mag mezelf behoorlijk kritisch noemen als het om muziek gaat, maar hier was werkelijk niets op aan te merken.” Over zanger Leonardus Guit is Learbach lyrisch. “Wat een dijk van een stem. Deze jongens moeten gewoon het land in: Breda Jazz, noem maar op. Die moeten een podium krijgen.”

Start Spreading The News

Frank Sinatra komt terug bij elk optreden. Daarnaast speelt SSTN swingende rock ‘n roll, smooth jazz en keiharde funk. Klassiekers van Tower of Power, Sam & Dave, en James Brown maar ook grote hits van Rihanna, Queen en Daft Punk komen voorbij.

Stroop: “We schrijven de arrangementen deels zelf, en ook Bart van Gorp arrangeert voor ons. Zo kunnen we elk nummer met een swingend SSTN-sausje overgieten. En dat trekt, zo blijkt, jong en oud aan.”

SSTN is een echt Roosendaals gezelschap, voortgekomen uit een bigband op het Gertrudis. Naast de vaste bezetting werkt de band regelmatig met gastmuzikanten. Zo waren vrijdag zangeres Sophie Mol en gitarist Erik den Tuinder van de partij.

Vijfjarig bestaan in 2016

Is zo’n concert van vrijdag voor herhaling vatbaar? Volgens Stroop wel, maar niet volgend jaar. “In 2016 bestaan we vijf jaar. Wat we precies gaan doen, weten we nog niet, maar dat moet natuurlijk gevierd worden.”

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden