Dierenbescherming organiseert chipactie voor katten

Foto: LICG

De Dierenbescherming West- en Midden Brabant organiseert een chipactie voor katten. Laat je kat in juni met 10 euro korting chippen zodat je hem terugvindt als hij de benen – pardon, de kattenpoten – neemt.

Juni is Chipmaand, omdat de meeste dieren juist in de vakantieperiode vermist raken. Voorkom dat jij je kat verliest: laat hem of haar chippen, registreer de gegevens bij een databank en zorg ervoor dat je die gegevens up-to-date houdt. In de gemeente Roosendaal kun je voor de kortingsactie terecht bij:

Kat chippen niet verplicht

In Nederland is het verplicht je hond te laten chippen. Voor katten geldt dat niet. Daarom organiseert de Dierenbescherming deze actie speciaal voor katten.

Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht. Vaak gaat het om katten die zwervend zijn aangetroffen. Omdat de meeste dieren niet gechipt zijn of de registratie niet goed is bijgehouden, kan het merendeel niet worden terugbezorgd bij hun eigenaar.

Op dit moment ziet slechts 14% van de gevonden katten zijn baasje terug.

Ook voor binnenkatten

Ook als je kat niet buitenkomt, is een chip aan te raden. Je kunt zeggen: de kans dat zo’n kat op straat belandt is kleiner. Klopt, maar áls ze buiten terechtkomen, blijkt hun oriëntatievermogen zo slecht dat ze zelden op eigen houtje de weg terug vinden.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen