Juf Anja wint het Onderwijsgala niet maar blijft voor Heerle ‘Leraar van het Jaar’

Foto: @dubdek

Woensdag was de finale van het Onderwijsgala van BN/DeStem. Juf Judith Maes van De Biezenhof uit Halsteren mag zich een jaar lang ‘Leraar van het Jaar’ noemen. Gefeliciteerd!

Juf Anja uit Heerle greep naast de titel, maar vond het al een hele eer dat ze in de finale stond. Juf Judith overtuigde de jury met een uitgebreide act door haar klas. Net als Anja Kustermans staat ook Judith Maes voor groep 1/2.

De finale in Studio76 in Etten-Leur was een echte happening. Eerst werden de genomineerden met een filmpje aan het publiek voorgesteld (1:59) waarbij ook eerdere winnaars aan het woord kwamen.

Daarna kwamen de finalisten één voor één op het podium. Ze hadden uiteenlopende presentaties voorbereid. De jury – wethouder Jean-Pierre Schouw van Etten-Leur, adjunct-hoofdredacteur BN/DeStem Henk van Ingen en Leraar van het Jaar 2014 Wouter Koenders – keek aandachtig toe.

Middelbaar onderwijs

’s Avonds ging het programma verder onder leiding van voormalig basketbal-international Henk Pieterse. Yassine el Majoudi van Steenspil uit Halsteren, school voor beroepsonderwijs, werd ‘Leraar van het Jaar Voortgezet Onderwijs’. De titel ‘Conciërge van het Jaar’ ging naar Cees Boot (KSE Etten-Leur).

In de 1e ronde van het Onderwijsgala zijn in totaal zo’n 8.000 stemmen uitgebracht. Aan de 2e stemronde hebben nog eens een kleine 6.000 mensen meegedaan.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen