Online je flitsfoto bekijken en je verkeersboete betalen

03 jul 2015, 22:30 nieuws
150703 trajectcontrole publiek domein e1435954752250
Sinds deze week kun je op de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) je flitsfoto bekijken en je verkeersboete direct betalen.
Afgelopen maandag opende minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie het digitale Burgerportaal. Volgens het ministerie speelt dit digitale loket in op de behoefte van de burger. Ook past volgens Van der Steur de nieuwe service in een maatschappij waar de overheid transparant en controleerbaar is.

Bekijk je flitsfoto

Je krijgt een boete nog steeds thuisgestuurd. In de brief van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) vind je waar en wanneer je de overtreding hebt begaan en hoe hoog de boete is. Het beschikkingsnummer dat in de brief staat, heb je nodig om de gegevens te kunnen opvragen. Inloggen doe je met je DigiD.
Als je de beschikking gecontroleerd hebt en - als je wilt - je flitsfoto hebt bekeken, kun je via iDeal de boete betalen. Ben je het niet eens met de beschikking? Sla dan niet de ruiten van het politiebureau aan diggelen maar ga online in beroep. Het afwikkelen van een bij het digitale loket ingediend beroep gaat ruim twee keer zo snel als verwerking via de post.



Wet Mulder

De digitale balie is er voor overtredingen die onder de Wet Mulder vallen. Dit zijn de lichtere verkeersovertredingen, zoals snelheidsovertredingen van maximaal 40 km/u. In de beschikking van het CJIB zie je de letter M rechtsboven in de brief. Een Mulder-boete is maximaal 340 euro.

Lees ook: