Geen vrijlating voor Kobus Lorsé

Foto: Stephen Z / Flickr by-sa-2.0

De schoonvader van de in juli 2014 vermoorde John Wassink komt niet vrij. Dat heeft de rechtbank in Breda vandaag besloten.

Op de zitting ging het alleen over de vuurwapens die eind maart werden gevonden. De 70-jarige Kobus Lorsé wordt nog altijd verdacht van de moord op zijn Roosendaalse schoonzoon. Er is alleen te weinig bewijsmateriaal om hem hiervoor vast te houden.

Vuurwapens

Bij een huiszoeking in maart kwamen bij Lorsé en zijn dochter Petra in Rijsbergen acht vuurwapens en verschillende soorten munitie boven water. Petra, de ex van John Wassink, is begin juni vrijgelaten.

Volgens advocate Anouk Stoop was de 70-jarige maar van twee wapens op de hoogte. Ze pleitte hartstochtelijk voor vrijlating zodat Lorsé in vrijheid zijn zaak – die op 6 oktober inhoudelijk wordt behandeld – kan afwachten.

Familie Wassink beschuldigt Lorsé

Een van de redenen om Lorsé vast te houden, is een verklaring van een familielid van John Wassink. Die beweert dat de oud-drugsbaron wel degelijk van de wapens wist.

De familie gaat er ook vanuit dat Lorsé zijn schoonzoon in juli vorig jaar heeft doodgeschoten. De advocate vindt om die reden de verklaring over de vuurwapens niet erg betrouwbaar.

Lorsé ontkent elke betrokkenheid bij de moord die plaatsvond op het autobedrijf van Wassink in Roosendaal. Zijn lichaam werd een paar dagen later gevonden in het Markkanaal bij Terheijden.

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen