Roosendaals zorgbureau betrokken bij miljoenenfraude pgb

Foto: Dennis Skley / Flickr cc by-nd-2.0

Vandaag werden bij tien invallen in Roosendaal, Rotterdam en Schiedam drie mensen gearresteerd voor gesjoemel met persoonsgebonden budgetten.

  • Update 15 juli: Alle drie de arrestanten komen uit Schiedam.

Met de fraude zou zeker twee miljoen euro gemoeid zijn. Omdat het onderzoek nog loopt, kan dit bedrag nog oplopen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Bij de invallen is beslag gelegd op een aantal bankrekeningen en vier auto’s. Ook werd er vuurwapens en munitie gevonden.

Zorgbureaus

De zaak kwam aan het rollen toen een zorgverzekeraar aangifte deed. Het onderzoek richt zich nu op drie zorgbureaus die vermoedelijk meer zorg declareerden dan ze leverden. Ook zou er geknoeid zijn met de indicaties.

Wie wist ervan?

Een pgb vraag je aan als je zorg nodig hebt en graag zelf wilt bepalen wie de zorg levert. Je kunt ook een budget aanvragen en een zorgbureau de rest laten regelen.

De verdachten zouden samen met mensen die recht hadden op een pgb een aanvraag daarvoor hebben ingediend. De vraag is nu wat de pgb-budgethouders die ‘zaken deden’ met de zorgbureaus van het gesjoemel afwisten.

Nepcontracten

Verder vermoedt het Openbaar Ministerie dat de bureaus nepcontracten afsloten met zorgverleners uit Turkije.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen