Paterstuin aan de Kade vanaf vandaag als park in gebruik

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Met hijsen van de Roosendaalse vlag gisterenmiddag in de Paterstuin heeft Roosendaal er een nieuw park bij. Vanaf vandaag is de Paterstuin open voor publiek.

De Paterstuin ligt achter voormalige klooster aan de Kade. Ruim twaalf jaar geleden vertrokken de paters en verhuisde de St. Jan naar de Paterskerk die omgedoopt werd tot Onze Lieve Vrouwekerk.

150716 Paterskerk
foto: roosendaal.nieuws.nl

Vrijwilligers hielden de tuin, zo goed en zo kwaad als het ging, bij. De enigen die ervan genoten, waren de bewoners van de flats langs de Freijterslaan die uitkijken op de tuin. Nu de Paterstuin wordt opengesteld voor het publiek, komt daar verandering in.

Paterstuin - gemeente toine theunis - klein
foto: gemeente Roosendaal

Bijzonder project

De wethouder benadrukte hoeveel werk er de afgelopen tijd is verzet om de tuin op te knappen. Theunis: “De realisatie van dit bijzondere project is samen met de WVS-groep en werkzoekenden tot stand gekomen. Samen hebben zij een mooi stukje historie van Roosendaal in ere hersteld.”

Roosendaalse vlag in top

De wethouder hees samen met Ton Vermast van de Sint Norbertusparochie de Roosendaalse vlag. Het IQ Armoeinieke zorgde voor een feestelijk geluid en bood twee bessenstruiken aan. Deze zogeheten ‘Zwarte Paters’ werden meteen uiterst vakkundig in de grond gezet.

Paterstuin - gemeente hijsen vlag
foto: gemeente Roosendaal
Paterstuin - gemeente planten bomen
foto: gemeente Roosendaal

Afspraken tot 2025

De tuin is en blijft van de parochie. Met de parochie is een overeenkomst tot 2025 gesloten over het groot onderhoud, het beheer en de openstelling voor het publiek.

De gemeente laat weten: “Voor zover mogelijk zullen ook vrijwilligers van de parochie enige beheers- en onderhoudswerkzaamheden verrichten. Daarnaast zullen mensen vanuit de WVS en werkzoekenden hiervoor worden ingezet.”

Openingstijden

De Paterstuin is vanaf vandaag bij daglicht geopend. Het hek gaat dicht als de schemering valt, om zo ongewenste kampeerders buiten te houden. De tuin moet, als het even kan, weer deel gaan uitmaken van de wijk.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen