Ken jij iemand die de titel ‘Brabander van het Jaar’ verdient?

Vlag Noord-Brabant
Vlag Noord-Brabant
Foto: publiek domein

Dit jaar gaat Omroep Brabant voor de 14e keer op zoek naar de Brabander van het Jaar. Als jij iemand weet die die titel verdient, meld hem dan vóór 1 oktober aan.

De Brabander van het Jaar is een bijzonder persoon. Bijvoorbeeld iemand die altijd voor anderen klaarstaat of ingrijpt als iemand in nood is. Ken jij zo iemand? Stel hem of haar nu kandidaat voor deze mooie titel.

Hoe het werkt

Stuur een e-mail en geef aan wie jij wilt opgeven met daarbij kort waarom hij of zij de titel verdient. Zet ook jouw eigen contactgegevens erbij.

In het najaar stelt Omroep Brabant een lijst van tien genomineerden samen. Het programma Onder Ons besteedt aan elk van deze mensen aandacht, zodat de kijker in de stemronde weet ‘wat er te kiezen valt’.

24 december maakt Commissaris van de Koning Wim van de Donk in een speciale aflevering de winnaar bekend. Bekijk hier de uitzending Brabander van het Jaar 2014.

Uit Roosendaal

Een woordvoerder van Omroep Brabant verklapt: “De inschrijving is nog maar net geopend, maar er is al een Roosendaler voorgedragen. Een goede kandidaat kan ik je zeggen. Of hij of zij het tot de laatste tien schopt, moet natuurlijk nog blijken.”

Het verhaal van 2014: Zoë

Brabanders van het Jaar 2014 waren Zoë Swinkels uit Prinsenbeek en haar ouders Marc en Caroline. Toen Zoë vier jaar was, bleek ze een hersentumor te hebben. Na elke gemene prik plakte de verpleging een saaie witte pleister. Dat vond de kleuter maar niks. Haar ouders namen vrolijke, gekleurde kinderpleisters mee naar het ziekenhuis. Dat vrolijkte Zoë op.

Toen Zoë een jaar later overleed, had ze nog steeds de wens dat er in alle ziekenhuizen kinderpleisters zouden komen. Haar ouders en zusje werken er nu via Stichting Zoë’s Wens hard aan om die droom uit te laten komen.

Bravis Ziekenhuis

Natuurlijk zijn we nagegaan wat voor pleisters Bravis Ziekenhuis plakt. De Stichting Zoë’s Wens hoeft zich om hen niet te bekommeren: de kinderafdelingen van Roosendaal en Bergen op Zoom – nu samen Bravis – plakken al jaren kinderpleisters. Het ziekenhuis stuurde ons meteen een foto als bewijs.

foto: Bravis Ziekenhuis
foto: Bravis Ziekenhuis

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen