Avondvierdaagse Wouw: zilveren schoen en zilveren stoeptegel – fotoalbum

Voorafgaand aan de Muziekfeesten – die nog in volle gang zijn – vindt altijd de Wouwse Avondvierdaagse plaats. Een geslaagd evenement dat sommigen al voor de 25e of 40e keer meemaakten.

Dit jaar waren er wat minder lopers dan vorig jaar, maar daar ligt de organisatie niet wakker van. “Het schommelt altijd rond de 600. Dit jaar 570, maar er is zeker geen dalende trend. En als je het vergelijkt met plaatsen die ongeveer even groot zijn, zoals Oud-Gastel of Hoeven, dan mogen we niet mopperen over het deelnemersaantal”, meent secretaris Anja van Agtmael.

Gemeente Wouw?

In Wouw kun je kiezen uit drie afstanden. De A-deelnemers lopen 5 tot 7 kilometer per dag, de B-route ligt rond de 10 kilometer en voor getrainde C-lopers is er een route van gemiddeld 15 kilometer per dag. De A-route is het populairst en trok 500 lopers.

“Voor de kinderen is de 5 kilometer lang genoeg. Behalve basisschoolleerlingen uit Wouw doen ook de scholen uit Heerle, Moerstraten en Wouwse Plantage altijd goed mee.” Van Agtmael lacht: “Ja, met de vierdaagse horen de vier dorpen die vroeger één gemeente vormden, weer even bij elkaar.”

Prima weer

De eerste twee dagen was het prachtig loopweer. Woensdagmiddag stormde het en zag het er slecht uit. Tegen vijven werd het droog, en alleen de laatste wandelaars die tegen tienen binnenkwamen, hebben een drupje regen gehad. Met de intocht – Lenaertstraat, Hofstraat, Roosendaalsestraat – was het prima weer.

Er stonden veel mensen langs de kant: ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s. Het dweilorkest Waz Da Nouw uit Heerle zorgde voor een feestelijke sfeer.

Zilver

In Donkenhof werden de medailles uitgereikt. De organisatie zette enkele mensen in het zonnetje. “Vier lopers kregen een zilveren schoen voor 25 jaar lopen. Voorzitter Ad Kleemans kreeg de zilveren stoeptegel: voor 40 jaar láten lopen.”

Ook Van Agtmael was er bij de intocht bij. Mét fototoestel. Bekijk snel haar foto’s.

Lees ook:

 

Dossier: Fotoalbums
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen