Fietsvierdaagse lost belofte in – fotoalbum

Vorige week werd de Fietsvierdaagse 2015 gehouden. Het was een succes: mooi fietsweer, prachtige routes en weer meer deelnemers dan vorig jaar.

Frank van Berkel is voorzitter van de werkgroep Fietsvierdaagse van Rijwieltoerclub Noord-Brabant (RTC). Hij noemt de 45e Fietsvierdaagse ‘geweldig geslaagd’, mede dankzij het weer. “Geen spatje regen en de laatste twee dagen ronduit schitterend weer.”

Dit jaar reden er 265 deelnemers mee. Je kon zowel ’s middags als ’s avonds starten. Omdat de meeste fietsers al wat ‘op leeftijd’ zijn, was het ’s middags het drukst.

Unieke routes

Elk jaar is het een uitdaging voor de organisatie om weer nieuwe routes uit te zetten. Van Berkel: “Gelukkig is er in een tocht van 35 kilometer rond Roosendaal heel wat mogelijk.” Ook doorgewinterde fietsers die de regio als hun broekzak denken te kennen, vertellen dat ze toch weer nieuwe paadjes hebben ontdekt.

Daarmee lost de Fietsvierdaagse een belofte in, want RTC stelde de deelnemers de mooiste West-Brabantse wegen in het vooruitzicht.

Prima verzorgd

Een van de deelnemers die voor het eerst meereed, vertelt: “Het is een gezellig evenement, prima verzorgd. De routebeschrijvingen zijn duidelijk en staan zowel op papier als met pijlen op de weg. Bij het inschrijven krijg je een versnapering mee voor onderweg, en alles verloopt soepel en gemoedelijk. Complimenten!”

Iedereen tevreden dus. Frank van Berkel laat weten namens de werkgroep: “Wij kijken alweer uit naar volgend jaar.”

Lees ook:

Dossier: Fotoalbums
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen