Economisch Actie Plan Roosendaal enthousiast ontvangen

Wethouder Hans Verbraak
Wethouder Hans Verbraak
Foto: Aad Meijer

Gisterenavond werd het Economisch Actie Plan (EAP) gepresenteerd. Een praktisch en ambitieus plan voor een sterke economische toekomst van Roosendaal.

In het EKP-gebouw verzamelden zich vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en gemeente. Wethouder Hans Verbraak opende de bijeenkomst met een overzicht van de belangrijkste punten uit het plan en alles wat er de laatste maanden al is gerealiseerd.

Verbraak: “Op tafel ligt mooie mix van acties die we de afgelopen maanden met elkaar al in gang hebben gezet en nieuwe impulsen. Dit is nu gebundeld in één plan, waarmee we komende jaren nog intensiever aan de slag gaan.”

Reacties zijn welkom

De wethouder roept ondernemers en betrokkenen op om op het plan te reageren. “Waar wil je aan bijdragen? Met welke actie wil je meedoen? Waar zie jij kansen?”

Reageren kan tot 1 september. Dan wordt de input verwerkt en komt het EAP aan bod in het college en de raad. Dat zal naar verwachting geen problemen opleveren. Verbraak belooft: “Daarna gaan we samen weer op volle kracht vooruit.”

Enthousiast en positief

Op de informatiemarkt na de presentatie werd druk gepraat over het plan. Ook kwamen de eerste reacties los. Over het algemeen waren dat enthousiaste en positieve geluiden. Sommige aanwezigen wisselden meteen gegevens en ideeën uit.

Actiebereidheid

Eric van der Horst is manager bij Polytec. Het bedrijf op de Borchwerf maakt kunststof onderdelen voor dure automerken zoals Jaguar en Daimler. Polytec was in de voorbereidende fase nauw betrokken bij het EAP.

“Het leeft, dat zie je aan de goede opkomst”, meent Van der Horst. “Actiebereidheid en een gevoel van urgentie, dat zie ik ook bij de gemeente. Juist nu de economie voorzichtig herstelt moeten we actie ondernemen, positief zijn. Het draait daarbij om vertrouwen, dus het is belangrijk dat we successen, hoe klein ook, samen delen.”

Lees ook:

De belangstelling was groot, foto: Aad Meijer
De belangstelling was groot, foto: Aad Meijer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen