Noodweer: ‘Het lijkt wel Oud en Nieuw’

Spectaculair was het wel: het vroege donker, de wolkenpartijen en de bliksem. Maar toen de riolering het water niet meer aankon, was het gedaan met de pret.

Tegen negen uur konden auto’s op de A17 en de A58 niet sneller dan 30 km/u rijden vanwege de grote hoeveelheid regen. Dat meldde de VerkeersInformatieDienst.

Bergen op Zoom kreeg het wat regen betreft het zwaarst te verduren. Daar werd tot 50 mm aan toe gemeten. De brandweer kon de meldingen niet aan.

Van zuid naar noord

Zware buien trokken vanuit België ons land binnen. Het noodweer heeft ook in België en Noord-Frankrijk voor veel overlast gezorgd. In het Belgische Kortemark sloeg de bliksem in een rijdende trein in.

Vanuit Zeeland en West-Brabant gingen de buien noordwaarts. In Rotterdam waren er tientallen meldingen van blikseminslag, vallende bomen en ongevallen. De A20 moest bij het Kleinpolderplein in Rotterdam dicht vanwege water op de rijbaan.

Roosendaal

In Roosendaal stonden op de turborotonde bij de Freijterslaan auto’s tot hun assen in het water. Het viaduct onder het spoor bij het busstation hield het droog. Iets wat in het verleden wel eens anders is geweest.

Op veel plekken kon je niet zien waar de weg ophield en de stoep begon. Er viel meer regen dan de goten konden verwerken, zodat hele straten blank kwamen te staan. Politie en brandweer kregen talloze meldingen van wateroverlast.

Intussen werden op social media prachtige foto’s gedeeld.

Hoewel het KNMI code geel had afgegeven voor heel Nederland, lijkt het erop dat vooral de westelijke helft last heeft gehad van het onweer en de buien.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen