Rolstoelcentrale naar Parklaan: ‘Een betere optie dan Aldi-pand in Philipslaan’

Het huidige pand van de Rolstoelcentrale
Het huidige pand van de Rolstoelcentrale
Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

De Rolstoelcentrale heeft vorige week het huurcontract voor Parklaan 79 getekend. Vrijwilligers zijn al bezig het voormalige Rotax-pand op te knappen.

Chris Brusselaars, voorzitter van de Rolstoelcentrale, hoopt dat ze in oktober kunnen verhuizen. “Voor ons is dit een betere optie dan het Aldi-pand in de Philipslaan. We hebben straks 700 m2 tot onze beschikking voor onze showroom en werkplaats. De scootmobiel-oefenbaan komt in een aparte loods.”

Daarnaast heeft het pand een eigen parkeerterrein. Het park aan de overkant is een prachtig oefenparcours voor gevorderden die op de veilige ‘binnenbaan’ de eerste beginselen van het scootmobiel-rijden hebben geleerd.

Permanente oplossing

“Het is mooi dat de BIOS-groep uit Rotterdam ons deze kans geeft,” vindt Brusselaars. Hij benadrukt: “Het is een gewoon huurcontract, dus we hoeven ook niet bang te zijn dat het maar een tijdelijke oplossing is en we op termijn wéér moeten verhuizen.”

150908 Rolstoelcentrale Parklaan
Parklaan 79

Tot nu toe ‘leende’ de Rolstoelcentrale panden (anti-kraak) van de gemeente, maar konden ze nergens lang blijven.

Het pand in de Parklaan heeft maar kort leeggestaan. Vrijwilligers zijn bezig het nieuwe onderkomen gebruiksklaar te maken. “Dat hoeft niet meer dan een paar weken te kosten,” zegt Brusselaars tevreden.

Maatschappelijk verantwoord

Martijn van Leeuwen verklaart namens de verhuurder: “BIOS-groep is blij dat zij de Rolstoelcentrale passende huisvesting kan bieden.” Op de vraag van roosendaal.nieuws.nl of het daarbij uitmaakt dat het een non-profitorganisatie is, zegt hij stellig: “Dat maakt voor ons zeker verschil.”

BIOS-groep houdt zich bezig met vervoer van ouderen en mensen met een beperking, overal in Nederland. Van Leeuwen: “We staan midden in de maatschappij. Via het vervoer letterlijk, maar ook figuurlijk. Denk aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Door onze afspraken met de Rolstoelcentrale geven we daaraan nu verder gestalte. Dus we waren het snel met elkaar eens.”

Of de Ruilwinkel en de voedselbank – nu de Rolstoelcentrale is afgehaakt – wél naar het oude Aldi-pand in de Philipslaan verhuizen, is nog niet bekend.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen