Minder tot geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe

Volgens ProRail is het een 'lelijke breuk'
Volgens ProRail is het een 'lelijke breuk'
Foto: ProRail

Door een gebroken spoorstaaf op de Moerdijkbrug reden er vandaag al minder treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Dat is morgen ook nog het geval.

Tot vrijdagochtend moet je rekening houden met een vertraging van een halfuur tot een uur. Vermoedelijk kan in de nacht van donderdag op vrijdag het gewone treinverkeer worden hervat.

Geen treinen 11.00-13.00 uur

Morgen wordt er een nieuwe spoorstaaf aangebracht. Tussen 11.00 en 13.00 uur rijden er dan helemaal geen treinen op dat traject. Ook de internationale trein Amsterdam-Brussel rijdt niet tussen Amsterdam en Roosendaal. De NS zet bussen in.

Speciale werktrein

Het spoor op de Moerdijkbrug is vanochtend defect geraakt. Volgens ProRail is nog niet bekend waarom de spoorstaaf is gebroken: “In overleg met NS rijden er minder treinen op het traject om een spoedreparatie mogelijk te maken.”

De nieuwe spoorstaaf – een stuk van 27 meter lang – wordt met een speciale werktrein op zijn plaats gelegd. Op een brug is dat een extra lastig klusje. Het oude stuk zal worden onderzocht om de oorzaak van de breuk te achterhalen.

Omzeilen

Geen zin in de bus? Je kunt eventueel eerst naar Breda gaan en daar de Intercity Direct naar Rotterdam nemen. Die trein rijdt bij Moerdijk over een andere spoorbrug. Je betaalt dan wel een toeslag.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen