Voorarrest verdachte schietpartij Vroenhoutseweg verlengd

In september stond het huis nog te koop
In september stond het huis nog te koop
Foto: Google Maps

De toekomstige bewoner van het pand aan de Vroenhoutseweg waar zaterdag werd geschoten, wordt vastgehouden. Het OM spreekt van poging tot doodslag

De klussers die bij het huis aan het werk waren, zijn – zo blijkt nu – nooit verdacht geweest. Martine Pilaar van het Openbaar Ministerie in Breda vertelt: “Deze twee bouwvakkers hebben aangifte gedaan. Er zou op hen geschoten zijn.”

De drie mensen die de politie zaterdag heeft aangehouden, zijn het echtpaar dat het huis heeft gekocht en hun zwager. De vrouw van het stel en de zwager zijn na het weekend op vrije voeten gekomen.

Ernstige verdenking

Of er inmiddels een vuurwapen is gevonden, wil het OM niet zeggen. “Maar,” zo stelt Pilaar, “het OM vindt de verdenking van de 43-jarige man ernstig genoeg om de rechtbank te vragen hem vast te houden. Wij spreken van poging tot doodslag.”

Vandaag heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Breda het voorarrest van de man verlengd. Het gaat in principe om twee weken, maar – mogelijk in verband met de feestdagen – wordt de zaak volgende week woensdag opnieuw bekeken.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen