A dream comes true voor Jolanda

Foto: VriendenFonds

Een grote verrassing voor Jolanda Nieuwlaats uit Roosendaal van de VriendenLoterij. Stichting Lieve Engeltjes deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een bezoek aan Disney World Orlando met het gezin.

José de Reus (voorzitter Stichting Lieve Engeltjes): “In september 2010 meldde Jolanda zich aan bij Stichting Lieve Engeltjes. De reden van haar aanmelding was het overlijden van haar zoontje Finn. Finn is geboren en overleden op 6 september 2010. Finn had een spina bifida en er was geen normale hersenstructuur aanwezig. Inmiddels is Jolanda al jaren actief als vrijwilliger bij de stichting. In oktober 2014 kregen Jolanda en haar man te horen dat hun jongste zoontje Pepijn neuroblastoom heeft.”

De heftige strijd

Al maanden gaat Pepijn de heftige strijd aan tegen deze vorm van kinderkanker. Na de bestralingen in Nederland kwam Pepijn in aanmerking voor een vervolg behandeling in Amerika. De immunotherapie is de laatste behandeling van het zware traject.

Het gezin is eind augustus afgereisd, omdat deze behandeling nog niet in Nederland is. De Reus: “Wij willen Jolanda en haar gezin graag een steuntje in de rug geven door haar hartenwens in vervulling te laten gaan. Dankzij het VriendenFonds kunnen we hen verrassen met een bezoek aan Disney World Orlando.”

Jolanda Nieuwlaats: “Wat een grote verrassing! Onze wens was om naar Disney World te gaan als het beter ging met Pepijn na al die zware ziekenhuisbehandelingen. En nu komt deze mooie wens uit. Het voelt als ‘a dream come true’ Dank jullie wel allemaal!”

Hartenwensen

Gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen – die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten – kunnen twee keer per jaar een aanvraag doen bij het VriendenFonds van de Loterij om een betrokkene een steuntje in de rug te geven. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een bijdrage om de hartenwens van deze persoon en/of stichting te realiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen