Zaterdagupdate corona: in totaal 8 positief geteste personen in Roosendaal

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Drie personen liggen op de intensive care in Roosendaal.

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19, zo meldt het RIVM. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar. Het aantal besmette personen in Roosendaal is 8, in Alphen-Chaam 7, Breda 133, Drimmelen 14, Etten-Leur is 18, Geertruidenberg 7, Halderberge 5 en Oosterhout 15. Tilburg telt met 154 het hoogste aantal besmette personen van Nederland.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Meer over het coronavirus in Roosendaal

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden