'John F. is een loser eersteklas'

13 aug 2015, 8:38 nieuws
teamfoto
Bas van den Muijsenberg uit Roosendaal was de vriend van de vermoorde verpleegkundige Linda van der Giesen. Dinsdag sprak Omroep Brabant met hem.
Volgens Van den Muijsenberg was Linda 'als de dood' voor haar ex-vriend. "Ik zei dat ik haar zou beschermen," aldus de voormalig kickbokser.

Een junk eersteklas

Volgens de 36-jarige Roosendaler had Linda ontdekt dat John F. er vijf vriendinnen op nahield die van elkaars bestaan niets wisten. Ook zou hij aan de drugs zijn. "Een junk eersteklas," verklaart Van den Muijsenberg.
"Iemand die vrouwen en kinderen intimideert, hoort niet thuis in de maatschappij. Een loser die niet bij echte mannen in de buurt durfde komen. Hij moest zeker weten dat hij kon winnen."

In en in goed

Van den Muijsenberg voelt zich schuldig. "Ik was één dag niet bij haar, en hij heeft zijn kans schoon gezien. Hij kon niet verkroppen dat hij Linda kwijt was. Zij was gewoon in en in goed. Ze werkt niet voor niks in de zorg."

Aangiftes

Gisteren verklaarde de politie dat ze de ernst van de zaak niet hebben ingezien. Er liepen meerdere aangiftes tegen de man die maandag de 28-jarige verpleegkundige neerschoot op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk.
Linda had bij haar eerste aangifte de politie vijf cd-roms met opgenomen telefoongesprekken, e-mail en appjes vol bedreigingen overhandigd. Daarna hebben ex-vrouw Jeske van den Boom en een andere vriendin aangifte gedaan tegen John F.
Ten slotte was er het mailtje van Linda op 2 augustus waarin ze de politie vertelde dat ze gehoord had dat John F. een wapen had.

Hij wist precies wat Linda deed

De politie had Linda een speciaal telefoonnummer gegeven, bedoeld voor als zij of de buren John F. zouden zien. "De politie zou dan binnen no time op de stoep staan."
Linda heeft daar nooit gebruik van kunnen maken. Haar ex liet zich niet zien, maar was wel altijd in de buurt en wist precies wat Linda deed. Dat bleek uit de appjes die hij haar stuurde.
Bekijk hier het interview met Omroep Brabant.