Ton Schijvenaars ’testosteronscooters’ zat

Foto: Ciccio CF /Flickr cc by-sa-2.0

Gisterenavond zag Ton Schijvenaars een scooter op de Markt een poes aanrijden. Vandaag dient hij schriftelijk de vraag in: wat gaat het college doen om deze ’testosteronscooters’ definitief te stoppen?

“Ik ben het zat!” Duidelijke taal van raadslid Ton Schijvenaars van de Nieuwe Democraten. Volgens hem heeft vooral de binnenstad al jaren structureel last van racende scooters. “Ze willen zogenaamd indruk maken, maar regelmatig worden mensen figuurlijk en soms ook letterlijk van de sokken gereden.”

Volgende keer een klein kind?

Gisterenavond was het weer raak. Een scooter die met belachelijke hoge snelheid over de Oude Markt scheurde, overreed voor de ogen van Schijvenaars een poes. Omstanders hebben zich over het beestje dat zwaar bloedend achterbleef, ontfermd.

“Een poes zult u zeggen”, briest Schijvenaars. “Zelfs een poes moet zich veilig kunnen verplaatsen. Volgende keer is het een klein kind, een jong volwassene of een ouder echtpaar dat overhoop wordt gereden door zo’n testosteronscooter. En dan?”

foto: Ton Poortvliet/HH

Respect? Het zal wel!

‘Respect’ is een woord dat zulke scooterrijders graag gebruiken. “Ze zeggen dat je respect moet tonen om respect te krijgen. Het zal wel, maar wanneer gaan zij zelf respect tonen voor de mensen op straat en voor de geldende verkeersregels?”

Antwoord op 10 juni

De vraag van Schijvenaars wordt in de raadsvergadering tijdens het vragenhalfuurtje door een van de wethouders beantwoord. Het raadslid moet dus even geduld hebben, want de eerstvolgende raadsvergadering is pas op 10 juni.

Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen