Parkeerautomaten accepteren straks geen contant geld meer

Molenstraat
Molenstraat
Foto: redactie

De mogelijkheid om met muntgeld of biljetten te betalen, verdwijnt dit najaar in de binnenstad. Nu betaalt nog 62% van de automobilisten contant.

Jos Heeren van de VLP stelt: “Parkeren in Roosendaal kost de automobilist een aardig bedrag per uur. Betaalgemak zou de minimale service moeten zijn die de gemeente als tegenprestatie kan bieden.”

De partij vroeg wethouder Bereikbaarheid en Mobiliteit Cees Lok wat er met die service de komende vijf jaar gaat gebeuren.

Contant betalen verdwijnt

Vanaf dit najaar kun je in Roosendaal nog maar op een beperkt aantal plekken contant betalen. De wethouder laat weten dat in oktober ongeveer de helft van de parkeerautomaten geen contant geld meer zal accepteren. Het gaat in elk geval om alle automaten in de binnenstad.

Op dit moment, zo blijkt uit cijfers van de gemeente, betaalt nog 62% van de automobilisten contant. Bij de nieuwe automaten kun je alleen nog betalen met je bankpas of via Dip&Go (pinnen zonder pincode). Creditcards worden niet geaccepteerd.

In de rest van Roosendaal en de dorpen zullen de automaten ook geleidelijk vervangen worden. Wethouder Lok wil alleen garanderen dat in de parkeergarages de komende vijf jaar automaten aanwezig blijven die ook muntgeld en biljetten accepteren.

Belparkeren

Een andere mogelijkheid is belparkeren. Uit cijfers blijkt dat echter slechts 13% van de automobilisten gebruik maakt van sms-parkeren of een parkeer-app.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen