Fractievoorzitter D66 Maarten Vermeulen legt zijn functie neer

Fractiehuis Molenstraat waar ook D66 vergadert
Fractiehuis Molenstraat waar ook D66 vergadert
Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Gisteren heeft de fractieleider van D66, Maarten Vermeulen, zijn ontslag ingediend.

150904 Maarten Vermeulen - twitter
Maarten Vermeulen

Hij overhandigde zijn ontslagbrief persoonlijk aan burgemeester Niederer. In die brief geeft Vermeulen aan dat hij vanwege privé-omstandigheden genoodzaakt is zijn lidmaatschap van de gemeenteraad op te zeggen. Het vertrek uit de raad valt hem zwaar.

Geen gemakkelijk besluit

Vermeulen noemt het ‘geen gemakkelijk besluit’. Het gaat juist zo goed met D66, maar Vermeulen meent: “Het goed uitvoeren van het raadswerk vereist de nodige focus, tijd en inzet. In deze situatie kan ik dit niet garanderen.”

Vermeulen begon als bestuurslid. Tijdens de succesvolle verkiezingscampagne van 2014 was hij lijsttrekker en sindsdien is hij fractievoorzitter van de partij. Zijn collega’s van D66 Roosendaal betreuren het vertrek, maar er is steun en begrip voor zijn keuze.

Harm Emmen - Facebook
Harm Emmen

Vermeulen wil op de achtergrond betrokken blijven bij D66.

Opvolger

De huidige vice-fractievoorzitter Alex Raggers zal het fractievoorzitterschap overnemen van Vermeulen. D66 meldt op haar website: “De nummer drie van de kieslijst, de 21-jarige student Industrieel Ontwerpen Harm Emmen, wil graag zijn entree maken in de gemeenteraad van Roosendaal.”

Lees ook:

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen