Morgen lezing als aftrap van Open Monumentendag Roosendaal

Karrenmuseum Essen
Karrenmuseum Essen
Foto: gemeente Roosendaal

Morgenavond brengt het Roosendaalse gemeentearchief een lezing in het kader van Open Monumentendag. Deze sluit aan bij het landelijke thema Kunst & Ambacht.

Het archief heeft restaurateur Marin Menu uitgenodigd om te komen vertellen over zijn werkzaamheden in het Essense Karrenmuseum. De lezing in de Rabobankgalerie van theater De Kring vormt de aftrap van Open Monumentendag Roosendaal.

Karrenmuseum

In het prachtige wandelpark naast de Kiekenhoeve vind je de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en koetsen voor de meer gegoede burgerij. Marin Menu is collectiebeheerder van het museum.

Het museum heeft ook een aantal werkplaatsen, zoals een wagenmakerij, smidse en houtzagerij. Daar werken medewerkers en vrijwilligers aan de collectie.

Menu is een echte ambachtsman met een schat aan kennis en ervaring. Hij zal in zijn lezing onder andere vertellen over de recente restauratie van een unieke gevangeniswagen van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel.

  • Vrijdag 11 september, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
  • Rabobankgalerie theater De Kring, gratis entree.

Klik hier om meer te lezen over het Essense Karrenmuseum.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen