Rogier Verhoeven breekt met de VLP

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Rogier Verhoeven heeft zijn lidmaatschap van de Vrije Liberale Partij (VLP) opgezegd. Het Nispense gemeenteraadslid gaat verder als eenmansfractie.

Als reden voor zijn vertrek noemt hij de politieke koers van de VLP waar Verhoeven zich steeds minder in kan vinden en de grote interne meningsverschillen.

Vergaande ambities

De VLP vindt het ‘betreurenswaardig dat een goed raadslid afscheid neemt van de VLP.’ De partij zegt in het persbericht verder: “De politieke ambities van Rogier waren hoger dan voor hem binnen de VLP haalbaar was. Rogier heeft vergaande politieke ambities. De VLP wenst hem veel succes met deze ambities.”

150902 VLP logoKritiek op de VLP

Verhoeven stuurde maandag een mail naar de VLP waarin hij zijn lidmaatschap opzegde. Hij verwijt de partij onder andere dat ze zich schuldig maakt aan achterkamertjespolitiek.

Verhoeven vindt ook dat hij niet serieus wordt genomen. En wat betreft de politieke koers: “De lijn van de VLP is wel heel duidelijk, namelijk de coalitie onderuit schoppen en wethouder Toine Teunis een motie van wantrouwen aansmeren. U moet weten dat ik aan deze praktijken niet deelneem.”

De onderhandelingen met Toine Teunis liepen in 2014 verkeerd af en de VLP kwam – ondanks de winst bij de verkiezingen – in de oppositie. Volgens Verhoeven koestert de partij daardoor een enorme wrok: “Dit heeft niets meer met politiek te maken.”

Breuk met de VVD

In 2010 stapte Verhoeven samen met Arwen van Gestel en John Hertogh uit de VVD. Ze besloten met elkaar verder te gaan als VLP met Verhoeven als fractievoorzitter. Die functie droeg hij in augustus 2014 over aan Jos Heeren. Verhoeven was onder andere kandidaat bij de provinciale verkiezingen voor Lijst Lokaal Brabant.

Partij Verhoeven

En nu is er dan de breuk met de VLP die vier zetels in de gemeenteraad overhoudt. Rogier Verhoeven gaat verder als Partij Verhoeven.

150902 Rogier Verhoeven“Mijn doel is heel duidelijk,” schrijft Verhoeven. “Openheid en transparantie, duidelijkheid, werkelijk iets bereiken voor de Roosendaalse belastingbetaler en verandering brengen in de gemeente. Maar vooral met elkaar Roosendaal weer op de kaart zetten zonder eigenbelang.”

“Politiek is een spel. Maar wel een spel waarin het gaat om samenwerken met andere partijen en bovenal voor de inwoners de juiste keuzes maken.”

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen