Eindelijk: uitgaan tot 04.00 uur

Foto: d26b73 / Flickr cc by-2.0

Vanaf januari mogen cafés in de binnenstad op vrijdag- en zaterdagnacht en op bijzondere dagen een uur langer, tot 04.00 uur, open blijven.

Gisteren tekende de burgemeester het besluit onder toeziend oog van voorzitter Menno Nefs van jongerenraad JONG Roosendaal en Corné Oosterbos namens Horeca Nederland, afdeling Roosendaal.

Roosendaal aantrekkelijker

Burgemeester Niederer heeft de tijden verruimd om uitgaan in Roosendaal aantrekkelijker te maken voor jongeren. Dat Roosendaal als uitgaansstad saai en te weinig bruisend is, liet de jongerenraad al in april van dit jaar weten. Hun Facebook-pagina ‘Ik wil langer stappen’ was toen een hit.

JONG en de horeca gaan zelf ook actie ondernemen om stappen voor jongeren in Roosendaal te bevorderen, zo is afgesproken. Er komt onder andere een evenementenagenda op Facebook en meer samenwerking tussen evenementenorganisaties.

Draaideurregeling

In de nieuwe aanpak mag er tot 3.30 uur drank worden geschonken. Ook mag je na die tijd niet meer als nieuwe bezoeker een café binnen. Deze zogeheten draaideurregeling moet het geleidelijke vertrek van de ‘stappers’ bevorderen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen