Dienstencheques verlengd in Roosendaal

Foto: Gemeente Roosendaal

Sinds 2015 is het in de gemeente Roosendaal mogelijk om met een dienstencheque extra huishoudelijke hulp in te kopen. Het college van B&W heeft onlangs besloten de dienstencheque ook in 2017 en 2018 mogelijk te maken.

Voor wie is het?
Inwoners van de gemeente Roosendaal die al gebruik maken van voorzieningen in het kader van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunnen een dienstencheque kopen. Ze kunnen deze dienstencheque gebruiken voor werkzaamheden die aanvullend zijn op de normale hulp bij de huishouding, zoals het schoonmaken van de zolder. Ook mantelzorgers en mensen die mantelzorg ontvangen die geen Wmo indicatie hebben komen in aanmerking voor de dienstencheque voor huishoudelijke werkzaamheden. Extra hulp inschakelen geeft hen meer tijd en ruimte voor henzelf en voor hun naasten waarvoor ze zorgen. De hulp is per uur in te kopen voor €5,- en er is geen eigen bijdrage van toepassing.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van de dienstencheques en hiervoor in aanmerking komt, kan bij deelnemende zorgaanbieders in onze gemeente terecht. De enige voorwaarde voor mantelzorgers is dat zij geregistreerd staan bij het mantelzorg steunpunt. Gebruikers kunnen maximaal 104 uren hulp per jaar afnemen met de dienstencheques. Het gaat hier om een op=op regeling. Zolang het budget het toelaat zullen de dienstencheques te koop zijn.

Deelnemende zorgaanbieders

Contactgegevens mantelzorgsteunpunt 

  • Mantelzorgsteunpunt Roosendaal: 088 557 48 90 | www.mantelzorgroosendaal.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen