De 1e duurzaamheidsagenda van Roosendaal

Foto: Pixabay

Roosendaals eerste duurzaamheidsagenda Roosendaal Future Proof is vastgesteld. De komende jaren worden op zes thema’s maatregelen uitgevoerd die Roosendaal duurzamer maken.

Het actieplan is gevuld met concrete stappen, zoals het alleen nog maar bouwen van energie neutrale woningen en het investeren in voorlichting en educatie over duurzaamheid voor jong en oud, zo laat de gemeente weten. Met deze en vele andere acties zetten we onze duurzame idealen om naar daden en resultaten.

Roosendaal Future Proof steunt op het uitgangspunt dat de Roosendaler (burgers, bedrijven, instellingen, enz.) is in staat om zelf met duurzaamheid aan de slag te gaan. Initiatieven, groot en klein, kunnen in de toekomst worden gesteund. Via voorlichtingscampagnes zullen we geen mogelijkheid onbenut laten de concrete mogelijkheden te promoten. Ook het principe van de “circulaire economie” is leidend. Investeringen in duurzaamheid hebben natuurlijk ook een economische waarde.

Voor de uitvoering van de agenda wordt eenmalig € 500.000 en jaarlijks € 50.000 beschikbaar gesteld. De aanvullende middelen voor de uitvoering van de in dit plan opgenomen acties, zijn nodig voor educatie/voorlichting, stimulering en facilitering.

Future Proof bijeenkomsten

De Duurzaamheidsagenda is samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners ontstaan. Onder de naam R100 hebben vier bijeenkomsten plaatsgevonden. Tijdens de bijeenkomsten is per thema bepaald welke prioriteiten worden aangepakt.

Roosendaal Future Proof is een dynamisch plan dat elk jaar wordt bijgesteld. We zijn scherp op wat is gerealiseerd, maar nog meer op wat kan worden gedaan. Het Milieu Educatief Centrum (MEC) krijgt een grote rol in het delen van kennis. Communicatie en educatie zijn de smeerolie van de Roosendaals duurzame motor. Daar wordt de komende jaren flink op ingezet. Ook is er een duurzaamheidsmonitor opgesteld die tweejaarlijks wordt uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen