Half miljoen euro voor energiezuinige buurthuizen

Foto: redactie

Ook de wijk- en buurthuizen, scoutingaccomodaties en een viertal sportverenigingen uit Roosendaal krijgen in de toekomst een duurzaamheidslabel.

Ze kunnen aan de slag met het nemen van maatregelen om hun gebouwen energiezuinig en ‘schoner’ te maken, zo laat de gemeente weten. Zij gaan dat doen met het geld uit het duurzaamheidsfonds van de gemeente Roosendaal. De effecten zijn groot.

Door zonnepanelen, elektrische boilers en ledverlichting op de gebouwen aan te brengen, besparen de wijk- en buurthuizen jaarlijks € 45.000 op hun energiekosten. Dit brengt een forse lastenverlichting voor met zich mee.

Roosendaal Future Proof

Wethouder Toine Theunis: “Deze financiële injectie om de wijk-, buurthuizen en de clubs energiezuinig en ‘schoner’ te maken pas helemaal in het duurzaamheidsprogramma Roosendaal Future Proof. De raad van de gemeente Roosendaal heeft in 2017 gevraagd om stappen te nemen om wijk- en buurthuizen en andere clubs ook te verduurzamen. Wij zijn dan ook erg blij dat we nu tot actie kunnen overgaan”.

En half miljoen voor duurzaamheidsfonds

Het duurzaamheidsfonds bevat 500.000 euro. Verenigingen kunnen een beroep op het fonds doen voor maatregelen die een terugverdientijd van 20 jaar of korter hebben. Voor het realiseren van de duurzaamheidsmaateregelen zijn de verenigingen en wijk- en buurthuizen zelf verantwoordelijk. Ze gaan de voorzieningen ook zelf als eigenaar beheren.

'

Reacties

article
53754
Ook de wijk- en buurthuizen, scoutingaccomodaties en een viertal sportverenigingen uit Roosendaal krijgen in de
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/gemeente/53754/half-miljoen-euro-energiezuinige-buurthuizen/
2018-03-08T16:43:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/05/150513-Stadskantoor-e1431470970640.jpg
gemeente