Moeder Frans Bauer in Bravis Ziekenhuis Roosendaal gedotterd

01 jul 2015, 1:58 nieuws
150701 frans bauer richard broekhuijzen cc by 30 e1435708709831
Maandagavond is Wies Bauer (68) met hartklachten opgenomen in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Ze is met spoed gedotterd en voelt zich al een stuk beter dan vóór de operatie.
De operatie is goed verlopen. Moeder Bauer wordt nog een paar dagen in het ziekenhuis gehouden.

Benauwdheid

Blijkbaar werd de Fijnaartse maandag plotseling onwel. Ze had het erg benauwd en dacht eerst dat het aan de warmte lag. Toen het maar niet beter ging, belde ze Frans en Mariska. Die hebben meteen een ambulance laten komen.

Dichtgeslibde aderen

Voordat Frans' moeder het goed en wel besefte, lag ze op de spoedeisende hulp en bleek uit onderzoek dat haar klachten veroorzaakt werden door dichtgeslibde aderen. Ze is meteen gedotterd.
Het is gebruikelijk dat een patiënt daarna een paar dagen in het ziekenhuis blijft. Het hart heeft een tijdlang minder zuurstof gehad: om er zeker van te zijn dat het hart goed herstelt, is een observatieperiode noodzakelijk.

Geschrokken

De familie Bauer is enorm opgelucht. Maar de schrik zit er wel in. Op 6 januari stierf Frans' vader Chris in het ziekenhuis in Roosendaal aan een hartstilstand. De opname van Wies Bauer brengt dan ook veel emotionele herinneringen boven.

Mantelzorg

Eind deze week mag moeder Bauer naar verwachting naar huis. Frans en zijn broer Doris wonen gelukkig dichtbij. Ook zorgt men op het woonwagenkamp waar Wies Bauers huis staat, goed voor elkaar.

Lees ook: