NK wegwielrennen en de 44e Wielerronde van Nispen

Foto: St. Wielercomité Nispen

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vindt er een uniek wielerfeest in Nispen plaats. Naast de 44e Wielerronde van Nispen, ontvangen de Gemeente Roosendaal en de Heerlijckheijd Nispen gastvrij, de top van het Nederlands wielrennen voor hun start van de NK Wegwielrennen 2018 over de Brabantse Wal.

Het Wielercomité Nispen heeft zich altijd gericht op wedstrijden die de ontwikkeling van wielertalent ondersteunden. Renners en rensters die in het verleden hun rondjes rond de kerk in Nispen reden, wonnen later topwedstrijden zoals De Ronde van Vlaanderen, etappes in de Tour de France, de Wereldkampioenschappen in het veld, de baan en op de weg en zelfs Olympisch goud. Wij zijn trots dat wij nu de beste wielrenners en wielrensters van ons land mogen verwelkomen voor de start van één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Alle renners en rensters zullen zich één voor één presenteren en rijden daarna twee
plaatselijke ronden voordat het peloton zich richting Hoogerheide op gang trekt.

Wat is er nu mooier dan eerst een selfie of handtekening te scoren van je idool om daarna zelf de strijd aan te gaan op het parcours waar net de profs hebben gereden? Dat kan bij de Decathlon Dikke Bandenwedstrijden en Funklassewedstrijd die in vier leeftijdscategorieën worden gereden.

Naast bovengenoemde wedstrijden staan wedstrijden in diverse KNWU-categorieën op het programma en natuurlijk mag ons en eigen NK (Nispens Kampioenschap) om de Ad Bastiaanse Trofee niet ontbreken. Met de start van het NK Wielrennen wordt ook de Roosendaalse Wielerzomer in gang geschoten met acht prachtige evenementen als symbolische etappes. ’N ZOMER LANG WIELERPLEZIER IN STAD EN DORPEN. Een prachtige samenwerken van 8 organisatie in het Wielerplatform. Met op 30 juni en 1 Juli de start NK, en de 44e Wielerronde in Nispen. Op 9 juli wielerronde Heerle, 9 t/m 15 juli 35e Nationale Jeugdronde. 4 aug. Volksronde Roosendaal, 5 aug. Warmdraaien Hel van de Pin, toertocht, 5 aug. De Draai Tour Classic, 6 aug. De Draai, 7 aug. Hel van de Pin, 2 sept. Kermisronde/ Ladies Tour.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen