Van de hoge (Bavelse) berg tot diepe dalen

Foto: Christiaan Nieuwlaat

Tja… dat ik geen wonderkind op het gebied van planning ben, is steeds duidelijker aan het worden. Normaliter had er deze week een stukje moeten staan waarbij mijn trainer over mijn voortgang zou vertellen. Want zeg nou zelf… mijn voortgang is toch niet te volgen via deze blogs? 😛 Alle gekheid op een stokje, ik ben gewoon helemaal vergeten om dit aan Kevin te vragen. Dus dat komt in een latere blog.

Waar gaan we het deze keer over hebben?

Nou… er is nogal wat gebeurd afgelopen week, misschien is het handig om daar eens even bij stil te staan. Meer foto’s van de bootcamp op Breda Nieuws.

😮 zware desillusie

In mijn blog van vorige week heb ik aangegeven dat ik even wat minder zou gaan sporten. Dit zodat ik niet helemaal het contact met het thuisfront ga verliezen. Dit heb ik ook gedaan, maar ben linea recta in een van mijn valkuilen gevallen. Ik heb een aantal onbewaakte momenten gehad waarin ik toch (zonder ook maar bewust erbij stil te hebben gestaan) gezondigd heb. Dit kwam afgelopen woensdagochtend bij het wegen maar al te pijnlijk naar boven. In plaats van de verwachtte kilo eraf was er 500 gram bij 🙁 . En ik kon me echt niet voor de geest halen wat ik extra gegeten had… ik was er heilig van overtuigd dat ik niets extra’s gepakt had dan mijn normale eetpatroon.
K*t… wat nu

Paniek fase 1: Slap excuus zoeken

Dus.. zo naïef dat ik was, had ik bedacht dat het dan door het mindere sporten moest komen. Gelukkig wist Kevin me goed uit te leggen dat 2 a 3 keer of 4 of meer keren sporten niet bijzonder veel verschil maakt qua afvallen. Aan de ene kant was dat een geruststelling, aan de andere kant was dat paniek want dan ging er toch iets niet goed in mijn dagelijkse patroon, en was ik me dus niet bewust van een deel van mijn handelen.

Fase 2: Suck it up buttercup and take control

En precies hierom hebben we afgesproken dat we even het regime terug strak trekken, ik ga weer loggen wat ik per maaltijd eet, hoeveel ik ervan eet en hoe verzadigd ik na de maaltijd was. En ik ga weer strakker op de tijd letten… Tijd? Ja… de 15 minuten regel is weer in de spotlight.

Één keertje gesmokkeld, niet trots op.

Ik had gezegd dat ik naast de weegmomenten bij Physiq / Crossfit Zuid en die op events van de afvalrace, NIET op de weegschaal zou gaan staan. Nou had ik voor de jaarwisseling al een mooie Polar weegschaal gekocht… Ik zou deze pas gebruiken zodra de race afgelopen was, eerlijke waar. Maar vanochtend riep deze me toch net even te hard… Dus ik heb gesmokkeld en mezelf gewogen. Gelukkig heb ik mogen constateren dat het strakke regime helpt. Hij zit weer terug in de doos, deze is weer dichtgeplakt, en gaat pas na het eindfeest weer open. Beloofd…

Hands-Fingers-Crossed

De familie bootcamp

Afgelopen weekend was het natuurlijk zover… De langverwachte familiedag van de afvalrace. We waren te gast bij Decathlon Breda, waarvan we ook al eerder een mooie waardebon hebben gekregen. Er waren ongeveer 180 man aangemeld en het grootste deel is ook gekomen. Vanuit Physiq / Crossfit Zuid hadden we (jammer genoeg) een klein beetje magere delegatie. We waren met z’n 3en.. Ik (zei de gek), Luelle en Bernadette. De enige die het (uit zichzelf!) aandurfde om met ons mee te doen.

Het was echt een leuke dag, zelfs toen we maar met een heel klein clubje ( gelukkig hadden we aansluiting van een groepje andere tullepetoane 🙂 ) begonnen aan onze eerste activiteit. In totaal waren er 8 activiteiten van elk 15 minuten bedacht. Van voetbal/hockey tot de (mini) Crossfit games. Gelukkig was er een rustmoment als activiteit ingebouwd, waar we konden bijkomen met een lekkere chiquita banaan en een muesli reep van de Albert Heijn Haagdijk… Toch lekker…

Samenvatting van de activiteiten:

  • Oefeningen m.b.v. de TRX ( een soort cable-machine maar dan zonder de machine… Het lijkt van een afstand op een T-vormige spanband met handvatten, en dat is niet neerbuigend bedoeld, maar ik zou niet weten hoe ik het anders zou moeten omschrijven )
  • Geavanceerd basket-shooten ( eerst 10x met de bal de grond aanraken en dan gestrekt opspringen, daarna 5 pushups en 3 burpees, en daarna mag je de bal proberen in de basket te krijgen. Lukt het niet.. nog een rondje )
  • Een heuse steprace dwars door de winkel (super leuk, alleen best vervelend als je op je plaat gaat met een step… weer bij Decathlon binnen, en ongeveer op dezelfde plek ook nog… hmm…. )
  • even rusten
  • Kettlebell training ( erg leuk, wel beetje jammer dat ze geen kettlebell van meer dan 16kg hadden ( dan maar 2 waar het kon ) )
  • In de kooien: Voetbal / Hockey
  • De “crossfit” games ( goed bedacht, maar crunches zijn m.i. niet erg CrossFit )
  • De Bavelse berg op en af rennen… TWEE KEER

De bavelse berg… op film

Wat het meeste tegenviel om te doen bij de bootcamp was de befaamde Bavelse berg 2 keer op en af rennen. Dit “heuveltje” heeft een variërende hellingshoek van máár 20° tot 25°. Serieus waar… wat een hel is dat ding. Een drekkig grasveld door de regen helpt er ook niet echt aan mee.

De eerste keer ging nog redelijk snel, maar de 2e keer was best lastig. Kijken jullie mee?
P.S. ik was al doodop van de eerste keer, dus nu alvast mijn excuus voor het hijgen.. ( Menig 18+ film kan ervan leren waarschijnlijk )

En na harde arbeid is het goed om even helemaal tot rust te komen (en te genieten)

Degenen die mijn blogs kennen, weten dat we vorig jaar een Cadeaubon hebben gekregen van Beautysalon Icha voor een heerlijke gelaatsbehandeling… Nou ben ik niet echt van de schoonheidsspecialiste ( aan mij valt niet heel veel te redden zeg ik dan… ), maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gisteren voor de behandeling naar José gegaan.

Wat was dat een belevenis.. José is een heerlijk persoon om mee om te gaan. De ontvangst was super hartelijk, we hebben heerlijk kunnen praten tijdens de behandeling, en ze is ook écht geïnteresseerd in de mens die ze aan het behandelen is. De tijd ging super snel voorbij, en de behandeling was echt lekker. Na de reiniging ook een massage gekregen, en daarna nog even een maskertje… ja deze jongen vond het heerlijk. Dit kan ik werkelijk aan iedereen aanbevelen. José, enorm bedankt voor de behandeling en de gezelligheid.

En daarmee is de blog van deze week toch echt tot een einde gekomen. Volgende week meer! Bedankt voor het lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen