Ik begin het nu zelf ook te zien!

Monique en Nadine
Monique en Nadine
Foto: Monique Thielen

Ik hou van foto’s maken. Tenminste, zolang ik er zelf niet op hoef te staan. Nu ben ik toch wel blij dat ik door middel van foto’s mijn voortgang kan bekijken. Er is de afgelopen acht weken al wel iets veranderd!

Gemotiveerd

Een lange tijd merkte ik nog niks van mijn gewichtsverlies, dat vond ik erg jammer en ik had gehoopt dat sneller te kunnen zien. Ik merkte het al wel aan mijn broeken, maar ik heb geen meting gehad dus ik weet niet hoeveel centimeters ik kwijt was. Tot ik afgelopen week voor het eerst weer eens op de foto ging om mijn voortgang bij te houden. Nu zag ik wel degelijk al een verschil, ondanks dat ik nog lang niet op het punt ben waar ik wil zijn. Die foto’s werken erg motiverend. Ik zie mezelf natuurlijk elke dag in de spiegel dus het is lastiger om veranderingen op te merken. Ik hoop dat ik over een paar weken een derde foto ernaast kan zetten en nog meer verschil ga zien. Qua gewicht schommelt het nu al een week of twee rond de -11/12 kg. Ik hoop dat ik volgende week eindelijk weer een stapje verder omlaag ga op de weegschaal, maar ik weet dat ik me niet alleen daar op moet focussen. Ik zit in ieder geval goed in mijn vel nu en dat is minstens zo belangrijk.

Links: 9 oktober, rechts: 27 november

 

Verleidingen weerstaan of niet?

Deze maand is het extra moeilijk om niet aan alle verleidingen toe te geven. Pepernoten, chocola en alle andere eetmomenten in deze gezellige tijd heb ik tot nu toe allemaal kunnen laten staan. Af en toe heb ik wel echt zin om te zondigen, vooral ’s avonds als ik voor de televisie zit. Ik probeer me dan maar te focussen op iets anders of ik ga lekker lang in een warm bad en vroeg naar bed. Morgen organiseer ik bij de handbal een sinterklaasavond. Misschien dat ik mezelf dan eens iets gun. Voorheen was het alles of niets, maar ik moet ook leren om gewoon iets lekkers te kunnen nemen en het dan bijvoorbeeld bij één drankje of borrelhapje te houden. Mezelf alles ontzeggen is natuurlijk ook niet hoe ik de rest van mijn leven ga volhouden.

Sport

Deze week heb ik samen met Monique gesport onder leiding van Christiaan. Dit was de eerste keer dat we samen hebben gesport. Het was gezellig, voortaan zal ik elke maandag bij hun aansluiten. De andere momenten bij PhysiQ train ik nog wel gewoon met de groep mee. Afgelopen weekend merkte ik tijdens de handbalwedstrijd dat mijn conditie ook echt vooruit gaat. Ondanks dat ik een paar weken eruit heb gelegen is het me niet tegengevallen, en het belangrijkste is dat we hebben gewonnen! Ook in de dagelijkse bezigheden merk ik dat mijn conditie beter aan het worden is. Iets simpels zoals traplopen gaat nu niet meer gepaard met buiten adem zijn.

Hopelijk kan ik komende week goed in mijn ritme blijven, ondanks alle sinterklaasavonden die gaan komen. Ik ga de uitdaging aan!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen