Week 8 was een zware week

week 1 in Italie en week 7 bij PhysiQ
week 1 in Italie en week 7 bij PhysiQ
Foto: Monique Thielen

Deze week was zwaar, zonder reden, nou ja niets is zonder reden, deze blog schrijven helpt me wel om juist wat dieper in mijn gevoel te duiken en te voelen wat er onder zit.

Foto

Op de foto is nog niet heel veel te zien, wel is het zo dat ik in de spiegel zie hoe mijn gezicht aan het veranderen is en mijn lijf is ook aan het veranderen, mijn buik zakt, mijn bh kan een haakje strakker en ik beweeg me makkelijker.

Emotioneel

Emotioneel was en is het een zware week, ik voel me wat neerslachtig en verdrietig en ik kan het niet zo goed verklaren, vorige week was ik natuurlijk zo blij met mijn gezakte bloeddruk en nu voel ik bijna het tegenovergestelde. Als ik goed luister naar mijn innerlijke stem, hoor ik ook dat ik het wel moeilijk heb met het feit dat ik zo hard moet werken voor iets wat ik met juist niet werken heb gecreëerd. Weet je, ik heb gewoon altijd gedaan wat me op dat moment plezier opleverde, of dat dat nou een reep chocolade was of een dag op de bank naar de tv kijken en nu ben ik bezig met gezond eten en bewegen, ook als ik daar een keer geen zin in heb en ik juist wel zin heb om op de bank te zitten en chocolade te eten. Ik weet waar ik het voor doe en ben ook zeker nog steeds heel erg gemotiveerd, maar voel ook dat ik afscheid aan het nemen ben van oude gewoontes die me op de korte termijn veel plezier en geluk leverde en ik ben me nu aan het inspannen voor iets waarbij ik lang op de gewenste resultaten en dus plezier moet wachten. Ik ben altijd heel erg geweest van korte termijn geluk en ik ben dat nu aan het inruilen voor lange termijn geluk en dat is wat ik voel, het is een soort rouw, afscheid nemen van.

Het eten

Ik hou me prima aan mijn drie keer per dag eten, geen tussendoortjes, eigenlijk geen probleem, maar de nieuwe opdracht was bij één maaltijd per dag de helft van je bord aan groente eten. Nou dat valt me zwaar, ik ben dit rustig aan het opbouwen en kost me waarschijnlijk iets meer tijd om dit goed te integreren. Ik geef mezelf daar wel de tijd voor, omdat ik ook niet wil dat dat de reden is dat ik afhaak, stapje voor stapje eet ik meer groenten. Er komt een dag dan ga ik zeggen dat ik het lekker vind 😉

Het sporten

Deze week was het sporten heel erg zwaar, soms moest ik dingen doen die ik echt al wel vaker gedaan had, maar leken echt wel 10 keer zwaarder, het was net alsof ik weer ziek was geweest. Afgelopen maandag heeft Nadine met me mee gesport en dat was wel heel leuk, wij als afvalracers zien elkaar eigenlijk heel weinig dus het was extra leuk om zo even wat tijd met elkaar door te brengen. Op vrijdag doen we nu regelmatig de oefening waarvan je hieronder een klein stukje kan zien. Een eerder filmpje van mij laat ook deze oefening zien, maar met veel minder gewicht, nu ligt er zo’n 150 kilo op de slee, zo trots dat ik meer dan mijn eigen gewicht vooruit kan trekken.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen