Een van mijn favoriete recepten

zalm met couscous
zalm met couscous
Foto: Monique Thielen

Deze week even geen emotionele verhalen maar een lekker recept, een maaltijd waar ik echt al heel de dag naar uit kan kijken als ik weet dat ik dat ga eten.

Frisse couscous met zalm

Het recept komt van chickslovefood.com

heeft maar 5 ingrediënten en is met 15 minuten klaar, past dus goed in een actieve en drukke levensstijl.                    Je hebt nodig (voor 2 personen):

  • 150 gram couscous
  • 200 gram zalmfilet ( in twee stukken)
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1zakje veldsla

Hoe te bereiden:

  • wel de couscous volgens de verpakking, breng op smaak met zout, peper en het sap van 1/1,5 limoen
  • rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en zet ze even opzij
  • bestrooi de zalm met zout en peper en bak deze op middelhoog vuur, eerst op de huidkant 5 minuten en dan de andere kant nog 3 minuten, dan is ze rosé gaar
  • breng dit allen tezamen op het bord zoals het jouw lekker lijkt doe er nog een beetje limoensap overheen en
  • eet smakelijk

Ik heb op Pinterest een mapje aangemaakt met afvalrace recepten en probeer hier iedere keer iets nieuws van, er is zoveel inspiratie te vinden. Als je eens een kijkje wilt nemen druk dan op de link.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen