Kerst, een uitdaging of niet?

Foto: Nadine

De kerstdagen zitten er weer op. Het is me allemaal heel erg meegevallen. Ik heb genoten van alle etentjes zonder dat ik een schuldgevoel heb.

Kerstmis
Ondanks dat Kerst niet in het teken staat van alleen maar eten, wordt het wel gevierd met eten, en is het dus best lastig om dat los van elkaar te zien. Eerste Kerstdag hebben we een uitgebreid ontbijt gehad bij mijn ouders en ’s avonds een diner bij mij thuis. Tussendoor probeer ik dan te compenseren, zodat ik ’s avonds gewoon lekker kan genieten. Deze manier heb ik ook toegepast op Tweede en, jawel, Derde Kerstdag, want ook toen hadden we ’s avonds een uitgebreid menu. Mijn lichaam is niet meer gewend aan deze manier van eten, dat merkte ik wel toen ik dinsdagnacht de hele nacht boven de wc heb gehangen. Ik had niet veel gegeten, maar wel veel verschillende dingen en ik denk dat dat niet goed is gevallen.

Gewicht en sport
Mijn gewicht staat nu al zeker een week of twee stil. Het schommelt een beetje, maar het wil niet echt verder naar beneden gaan. Dat de kerstdagen daar aan hebben meegeholpen is een feit. Ook heb ik de afgelopen weken wat minder gesport. Dit komt met name door de pijn aan mijn stuitje, waar ik nog steeds 24 uur per dag mee te maken heb. Vorige week ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis, maar de conclusie is dat dit nog maanden kan duren. Ik kan nog steeds niet normaal zitten of bukken en dat belemmerd wel mijn trainingen.

Vakantie
Nu mijn man twee weken vrij is kunnen we als gezin veel leuke dingen ondernemen. Vaak naar buiten om lekker te wandelen of te fietsen, naar de dierentuin, winkelen of gewoon lekker binnen zitten zijn echt de kleine dingen waar ik van kan genieten. Dat deed ik eerst niet. Ik ben zo blij dat dit nu al veranderd is, terwijl ik nog lang niet ben waar ik wil zijn. Over een paar dagen is het weer oud & nieuw. Ik denk niet dat ik dit jaar oliebollen ga eten. Dat vind ik zonde. ’s Avonds ga ik wel wat lekkere hapjes op tafel zetten, maar dat moet ook kunnen vind ik. Dat zijn de keuzes die ik nu maak, niet oliebollen én hapjes ’s avonds maar één moment kiezen zodat ik achteraf geen spijt zal hebben. Als deze dagen allemaal achter de rug zijn ben ik wel heel blij dat ik weer terug in het normale ritme zal zitten. Lekker veel sporten en gezond eten, dan gaat die weegschaal hopelijk ook weer omlaag.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen