Mijn voortgangsfoto’s na 3 maanden

Foto:

We zijn nu net over de helft van de afvalrace. De eerste drie maanden zitten erop en de volgende drie maanden ga ik nog keihard werken voor een goed resultaat.

 

Mijn voortgang
Ik merk op de weegschaal wel dat ik afval en aan mijn kleding ook. Toch besef ik me dat niet altijd omdat ik in de spiegel nog steeds de ”oude” ik zie. Tot dat ik afgelopen week weer eens een voortgangsfoto ging maken. Toen ik mezelf zag op de foto ging ik eerst op zoek naar alles wat lelijk of niet goed was, maar ik zag toch ook wel degelijk een positief verschil. Als ik naar mezelf kijk baal ik nog steeds van mijn gezicht, dat gaat voor mijn gevoel zo langzaam. Ik zie nog steeds die ‘bolle kop’. Tot dat ik de foto van drie maanden geleden ernaast zette, toen zag ik wel wat 18 kilo minder met mij doet.

Zo onzeker als ik ben, had ik natuurlijk geen idee of je wel iets zou zien op de foto, dus maar op verschillende manieren ‘geposeerd’, in de hoop er een goed beeld van te krijgen.

Als ik nu naar de foto’s kijk ben ik al heel trots wat ik in drie maanden voor elkaar gekregen heb. En ik ben ook heel erg benieuwd wat ik de komende tijd nog voor elkaar kan krijgen. Die 18 kilo zal ik niet gaan verdubbelen maar ik hoop wel zo dicht mogelijk in de buurt te komen.

Voeding
Sinds een week let ik op een andere manier op mijn voeding. Waar ik voorheen vooral gefocust was op drie maaltijden per dag eten en niet ongezond, ben ik nu vooral bezig met in elke maaltijd groenten, koolhydraten en eiwitten te verwerken. Vroeg in de ochtend krijg ik eigenlijk bijna niks weg, maar ik verplaats nu mijn drie maaltijden gewoon een paar uur en begin dan bijvoorbeeld om 10.30 uur met mijn ontbijt. Een ei met spinazie en tomaat gaat er dan wat makkelijker in en ik heb ook meteen voldaan aan de groenten. Daar moet ik namelijk echt niet aan denken om 8.00 uur ’s ochtends.
Ik nam altijd standaard boterhammen mee naar mijn werk en die vervang ik nu voor bijvoorbeeld een wrap met stukjes gebakken kalkoen, ijsbergsla, rode ui en tomaat. Oprollen in aluminiumfolie en hoppa, een heerlijke lunch waar ook weer meteen wat groenten bij zitten. Dit kan ik voorlopig nog makkelijk volhouden.

 

Verbeteringen
Ik kan nu al heel goed merken wat het fysiek met mij doet dat ik ben afgevallen. Ik heb veel meer conditie dan voorheen. Tijdens de handbalwedstrijden gaat het prima en hoef ik niet na een paar minuten hijgend naar de kant. Thuis loop ik fluitend de trap op en af (terwijl ik mijn zoontje vasthoud). En in het algemeen zweet ik minder snel, daar was voorheen maar weinig inspanning voor nodig. Al met al dus een goede vooruitgang. En die kan alleen nog maar beter worden.

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen