Hoe is het met Monique na de afvalrace?

Foto: Monique Thielen

Het is alweer vijf weken geleden dat we de finale dag hadden en vier weken geleden dat ik mijn laatste officiële blog schreef, hoe is het nu met me, dat lees je hier.

Bedankje voor PhysiQ

Als bedankje voor PhysiQ en afsluiting hadden mijn man en ik een ijsbad workshop aangeboden aan de deelnemers van de afvalrace Roosendaal, de trainers van PhysiQ en open inschrijving voor leden van PhysiQ. Mijn man is Wim Hoff instucteur dus we waren in goede handen het was echt een super leuke ochtend. Met ademhalingsoefeningen en als afsluiting in een ijsbad.

Hoe is het nu met me?

Het is wel gek hoor als ik bedenk dat de afvalrace eigenlijk over is, maar mijn race zeker nog niet over is. Ik heb wel even een terugval moment gehad waarop ik het moeilijk vond om op mijn eten te letten, maar het is zeker niet zo dat ik ineens weer hele pakken koekjes leeg eet of repen chocolade, ik denk dat die dag ook niet meer gaat komen. In mijn woonkamer heb ik mijn bord met doelen en statements laten hangen, de dagelijkse reminder van waarom ik dit doe is voor mij wel belangrijk en prettig. Ik heb samen met mijn man een abonnement afgesloten bij PhysiQ en we zijn nog lekker aan het sporten, de ene week een beetje meer als de andere maar ik ben zeker niet alleen sponsor van de sportschool, dat was ik in het verleden wel. Ik voel me goed en ben iedere dag nog blij en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en ook heb genomen, het is zo fijn om te kunnen lopen en te kunnen praten en hoe gaaf is het als ik straks niet meer hoef na te denken of ik ergens in pas of als er in de bus of de trein gewoon makkelijk iemand naast me kan gaan zitten en ik weet het daar ben ik nog niet maar ik ben wel onderweg.

Hoe nu verder?

Oké ik blijf dus sporten, zo’n twee keer per week en ik ben bewust met mijn eten bezig. Volgende week komen er twee pleegkindjes en we hebben een bakfiets gekocht om ze naar school te brengen. Ik durf niet met twee kinderen op een gewone fiets te fietsen. Nou de bakfiets zal een hele uitdaging worden, want dat is best moeilijk. Maar als ik terug kijk op het afgelopen half jaar wat ik allemaal geleerd heb waarvan ik dacht dat ik het niet kon, kan ik ook bakfiets leren rijden. Nou en dit zijn van die momenten die ik echt geleerd heb van de afvalrace, open mind, niets is onmogelijk en als je oefent en probeert kan ik veel meer dan ik aanvankelijk denk. De regelmaat die deze twee kinderen meebrengen zal me ook wel goed doen en ach met twee kinderen in huis van 2,5 en 4 jaar zal er echt wel genoeg beweging in zitten.

Doelen

De laatste keer schreef ik dat ik graag onder de 100 kilo wil gaan wegen, ik neem hier op doktersadvies ruim de tijd voor, een jaar dus volgend jaar in april dan weeg ik onder de 100 kilo. Verder blijft mijn Eurodisney doel staan, ik wil graag met mijn zoon naar Eurodisney en in alle achtbanen passen. Daarnaast wil ik een actieve moeder en pleegmoeder zijn die mee doet in plaats van aan de kant zit en dit is al voor een gedeelte behaald, omdat ik gewoon samen met Bram ga sporten (en straks op de bakfiets ga) maar dit wil ik behouden en uitbreiden. Ik wil ook graag op een natuurlijke manier gezonde keuzes gaan maken, nu doe ik dat al met de koekjes en de chocolade, maar dit wil ik ook met het gewone eten, makkelijk kiezen voor een salade in plaats van een portie saté of een broodje.

up-dates

1 keer per maand zal ik jullie via dit kanaal op de hoogte houden van hoe het met mij gaat en welke avonturen ik beleef en tegen welke blokkades ik aanloop zoals ik dat het afgelopen half jaar ook heb gedaan. Verder zal ik af en toe naar de huisarts blijven gaan voor controles. Ik ben nog wel een beetje aan het twijfelen over de weegschaal, op dit moment is die kapot en ik weet eigenlijk nog niet of ik een nieuwe zal kopen of me af en toe zal wegen bij de dokter of bij Physiq, ik wil namelijk niet dat het alleen over de getallen gaat en hoe het met me gaat dat voel ik wel in mezelf en aan mijn kleding.

De komende weken

De komende weken zullen in het teken staan van de kindjes die gaan komen en dat zij zich welkom en veilig voelen, daarnaast zal het voor mij belangrijk zijn hoe ik het sporten en eten kan combineren met het zorgen voor deze kinderen. Wil je weten hoe me dat af gaat kun je dat lezen in mijn volgende blog die op 8 juni zal verschijnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden