112

Nieuwe arrestaties in internationaal drugsonderzoek

Foto: Pete Zarria / Flickr cc by-nc-sa-2.0

Ruim twee weken geleden viel de politie 24 panden in Roosendaal en Etten-Leur binnen. Zes verdachten werden aangehouden. Sinds gisteren staat de teller op negen.

Een Roosendaalse criminele familie zou een drugslijn hebben gerund tussen Nederland en Frankrijk. Het was een miljoenenbusiness: bij de invallen werden veel van hun bezittingen in beslag genomen. De nieuwe verdachten maken geen deel uit van deze familie, maar horen wel bij de criminele organisatie om hen heen.

Aruba, Roosendaal, Oud-Vossemeer

Tegelijk met de invallen in West-Brabant werden twee huiszoekingen gedaan in Zuid-Spanje. Ook arresteerde de politie die avond een 58-jarige vrouw op Aruba. Zij is uitgeleverd aan Nederland en zit hier sinds gisteren in voorlopig hechtenis.

Maandag is een 32-jarige man uit Roosendaal gearresteerd, gisteren een 41-jarige man uit Oud-Vossemeer. De politie verdenkt de mannen van drugsbezit en witwassen. Ook zij zitten vast.

Onderzoek gaat door

De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Het drugsonderzoek, waarbij ook de douane, de Belastingdienst, de FIOD en de Franse en Spaanse justitie zijn betrokken, is in volle gang. Aan de actie van 9 juni ging anderhalf jaar intensief recherchewerk vooraf.

Ook in dit dossier:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen