Schutter Chagall ondanks bezwaren van zijn advocaat voorlopig in de cel

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Op zondag 3 mei loste Achmed K. in het wilde weg vijf schoten in café Chagall op de Markt. Vanmiddag besloot de rechtbank het voorarrest van de verdachte te verlengen.

De zitting in de rechtbank in Middelburg duurde minder dan een halfuur.

Poging tot doodslag

Justitie had het aanvankelijk over poging tot moord omdat de 39-jarige K. met een Walther PP-pistool in het rond schoot. Advocaat Geoffrey Woodrow vroeg om vrijlating. Naar zijn idee was het duidelijk dat zijn cliënt niet gericht heeft geschoten. Bovendien waren de aanwezigen het pand al ontvlucht.

De officier van justitie wilde de aanklacht terugbrengen naar poging tot doodslag, maar zag er niets in om Achmed K. vrij te laten. De advocaat bracht daar tegenin dat K. bij familie kan worden opgevangen en dat het Huis van Bewaring geen geschikte omgeving is voor de verdachte.

De aanklager hield voet bij stuk. Na een kort beraad maakte de rechtbank bekend dat Achmed K. tot de volgende zitting op 24 september vast blijft zitten.

Mijn cliënt heeft geen gevangenisstraf nodig maar hulp. – advocaat Woodrow

Verdachte nog niet onderzocht

Meteen na zijn arrestatie meldden we dat Achmed K. verward oogde. De verdediging had meteen gevraagd om een onderzoek naar de geestesgesteldheid van de verdachte. Woodrow liet vandaag merken verontwaardigd te zijn dat dat onderzoek nog altijd niet heeft plaatsgevonden.

Over de beweegredenen van de verdachte is nog niets bekend.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen