De kermis kan bijna beginnen al heeft Wipwei last van natte ondergrond

Foto: Danny van den Aarsen

De kermis in Roosendaal kan bijna beginnen. De attracties verrijzen in sneltreinvaart in het centrum.

De Spinning Coaster XXL is door de firma Buwalda uit Weert ontworpen en afgelopen winter in Italië gebouwd. Dinsdagmiddag werd op de Wipwei het hoogste punt bereikt. Maar de ondergrond is nat en zo zacht dat er heel wat gevloekt werd.

Blubber bemoeilijkt bouw

Meerdere trucks met onderdelen moesten uit de blubber worden getrokken. Ook voor de baan zelf bemoeilijkt de zachte ondergrond het opbouwen, maar – zo krijgen we te horen – de attractie komt op tijd af. Geen probleem!

150902 - Oppbouw rollercoaster - Danny van den AarsenOok op andere plaatsen wordt hard gewerkt. Zo lijkt het spookhuis aan de buitenkant klaar te zijn. Met de achtbaan op de Oude Markt ging het woensdag hard.

Night Fly geannuleerd

De Night Fly moest afzeggen: de attractie kampt met technische problemen. In plaats daarvan komt de Inversion XXL terug naar Roosendaal. Eerdere jaren stond deze attractie op de Markt; dit jaar vind je hem in de Pater Damiaanstraat bij de Wipwei.

Publiek

De attracties zijn stuk voor stuk technische hoogstandjes. Maar dat zou je bijna vergeten als je het gemak ziet waarmee de kermislui hun attracties in elkaar schroeven en timmeren.

Het opbouwen van de kermis trekt altijd aardig wat volk. Jong en oud blijft ‘even’ staan kijken. Fietsers stappen af, kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen en de papa’s en opa’s vinden dat bepaald geen straf.

Vakjury

Morgenavond gaat de kermis dan echt van start. Lijkt het je leuk om met je gezin als vakjury de attracties te beoordelen, meld je dan vandaag aan (laatste kans!).

  • Kijk hier voor het hele kermisprogramma.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen