Burgemeester Niederer bezoekt met zijn ‘Gasten’ de Tweede Kamer

Foto: Gemeente Roosendaal (via twitter)

Vandaag brengt burgemeester Jacques Niederer samen met alle ‘Gasten van de Burgemeester’ van de afgelopen jaren een bezoek aan de Tweede Kamer.

De ‘Gast van de Burgemeester’ is een idee van burgemeester Niederer. Elke zes maanden loopt een middelbare scholier met hem mee. Behalve dat ze kennismaken met het lokale bestuur, vervullen de leerlingen ook representatieve taken. De bedoeling is een brug te slaan tussen bestuur, politiek en jonge mensen.

Reünie

De 55-jarige Niederer heeft van 1998 tot 2002 voor de VVD in de Tweede Kamer gezeten. Nu heeft hij alle gasten van de afgelopen jaren uitgenodigd om samen met hem naar Den Haag te gaan om ze een inkijkje te geven in de landelijke politiek.

Het uitstapje is meteen een kleine reünie. Niederer: “Het is leuk om al mijn gasten terug te zien en te horen hoe het met ze gaat.” De burgemeester hoopt dat het bezoek aan de Tweede Kamer de jongeren een nieuwe impuls geeft ‘om zich te blijven interesseren in maatschappelijke vraagstukken’.

In Den Haag zal Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg (VVD) de jongeren te woord staan. Na dit gesprek krijgt de groep een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer en bezoeken ze de publieke tribune.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen