Vanmiddag officiële opening Plein Laan van Limburg – achterkant Roselaar

Foto: redactie

Aan de achterkant van de Roselaar ligt het Plein Laan van Limburg. Na een ingrijpende facelift ziet het plein er een stuk aantrekkelijker uit. Vanmiddag is de officiële opening.

De herinrichting van het Plein Laan van Limburg ligt in het verlengde van de verbouwing van de Roselaar en de Rabobank. Om niet alleen de gebouwen maar ook de omgeving te verfraaien, hebben gemeente, Rabobank en Wereldhave – eigenaar van de Roselaar – de handen ineen geslagen. Samen legden ze een ton op tafel voor een facelift van het plein.

150619 Zuidplein Roselaar (2)Meer groen

Vroeger was het plein echt ‘de achterkant van de Roselaar’. Nu is het een volwaardige entree van het winkelcentrum. Wat meteen opvalt, is dat er veel meer groen is dan voorheen. Misschien een opmaat voor het groenere karakter van de nieuwe Nieuwe Markt?

De bestrating is vervangen en doordat de fietsnietjes bij elkaar zijn gezet, oogt het plein minder rommelig. Het terras van brasserie Anvèrs is vergroot en de ingang van de Roselaar en de Rabobank staan duidelijker aangegeven.

150619 Logo Hart voor de binnenstad

Hart voor de Binnenstad

Het vernieuwde plein is het eerste deelproject dat Hart voor de Binnenstad heeft gerealiseerd om de binnenstad te vernieuwen. De facelift is in vlot tempo afgewerkt zodat de middenstand er zo weinig mogelijk last van heeft gehad. Op maandag 20 april startte de aannemer en vanmiddag vindt de officiële opening plaats.

Wethouder Binnenstad Cees Lok is enthousiast. “Deze succesvolle samenwerking laat zien dat we samen de binnenstad levendiger, groener en aantrekkelijker kunnen maken. Plein Laan van Limburg is het eerste project en zeker niet het laatste.”

  • Om 16.00 uur opent wethouder Cees Lok het vernieuwde plein officieel.
  • Waar? Het terras bij brasserie Anvers (Roselaar 57-59).

Hiervan gaat mijn hart en het Hart van de Binnenstad sneller kloppen. – Wethouder Cees Lok

150619 Zuidplein Roselaar (1)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen