Drugspand Boomgaardstraat blijft drie jaar dicht

Foto: Danny van den Aarsen

Eind augustus vond de politie in een woning in de Boomgaardstraat drugs en wapens. Afgelopen week besloot de gemeente het pand voor drie jaar te sluiten.

De burgemeester licht zijn besluit toe: “Inwoners van Roosendaal moeten in een veilige leefomgeving kunnen wonen en zich daarin ook veilig voelen. Het idee dat je buren met zaken bezig zijn die het daglicht niet kunnen verdragen, kan veel onrust opleveren. Voor ons is dit één van de reden om hard op te blijven treden.”

Drugsvangst

De drugsvangst bestond, zo blijkt uit de informatie van de gemeente, uit meer dan 2 kilo hasjiesj en kleinere hoeveelheden hennep, cocaïne, LSD en GHB.

Deze overtreding van de Opiumwet is voor burgemeester Niederer aanleiding om de woning voor drie jaar te sluiten. Dit betekent dat de woning tot december 2018 niet gebruikt en/of verhuurd mag worden.

Steeds vaker?

Het lijkt erop dat de gemeente steeds vaker deze maatregel toepast. Zo sloot de burgemeester eind oktober een pand in Wouw om dezelfde reden. Op het Paulijnenveld was dit in augustus het geval.

Hulp van inwoners

De hulp van inwoners is waardevol bij de aanpak van drugscriminaliteit, stelt de gemeente. Meld drugsoverlast bij de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen