Bekijk de Roosendaalse straatinterviews over opvolger Van Midden

De burgemeester is er voor iedereen. Ook voor de jongeren in onze gemeente. Wat vinden zij belangrijk voor de nieuwe burgemeester? Waar zou hij of zij volgens de jongeren aan moeten voldoen? Om antwoord te vinden op die vragen gingen we de straat op.

De straat op om met jongeren in gesprek te gaan

Gemeente Roosendaal gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. Hiervoor wordt een profielschets opgesteld. Inwoners van de gemeente hebben via een vragenlijst aan kunnen geven wat voor iemand de nieuwe burgemeester moet zijn. Omdat jongeren waarschijnlijk minder snel de vragenlijst zullen invullen, zijn we de straat opgegaan. In de binnenstad van Roosendaal is een aantal jongeren gevraagd wat zij belangrijk vinden voor de nieuwe burgemeester en welke eigenschappen deze zou moeten hebben.

Wat vinden jongeren belangrijk

In veel gesprekken komt naar voren dat het belangrijk is dat de nieuwe burgemeester voor iedereen open staat en in gesprek gaat met inwoners, dus ook met jongeren, om er achter te komen wat er leeft. De burgemeester moet wel zichtbaar zijn maar hoeft niet altijd heel nadrukkelijk aanwezig te zijn. De jongeren geven aan dat de burgemeester zich moet kleden afhankelijk van de gelegenheid, maar dat het niet altijd heel formeel hoeft te zijn. Ook is aangegeven dat de burgemeester gebruik zou moeten maken van social media zodat te volgen is wat hij/zij zoal doet.

Profielschets

Voor de nieuwe burgemeester wordt een profielschets opgesteld. In de profielschets staat beschreven aan welke eisen de burgemeester moet voldoen. De resultaten van de vragenlijsten en van de straatinterviews worden gebruikt bij het opstellen van de profielschets.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen