Leerlingen De Wending en Lavoor organiseren Straatvoetbaltoernooi

08 jul 2015, 21:19 sport
150708 straatvoetbaltoernooi lavoor e1436382823488
Jur, Rens en Quinten van basisschool De Wending en Lavoor hadden het vorige week prima voor elkaar op 'hun' voetbaltoernooi bij 't Kwadrant.
De drie leerlingen stapten met hun idee voor een schoolvoetbaltoernooi naar Buurtsportcoach Bram die ze kenden van de buitenschoolse opvang.

Ga je gang

De Buurtsportcoach heeft vaker met dit bijltje gehakt, maar wilde zich er niet teveel mee bemoeien. "Als kinderen met zo'n idee komen en de scholen hebben geen bezwaar, dan is het het mooiste om de leerlingen hun eigen gang te laten gaan."
"De drie hadden er duidelijk al goed over nagedacht. Ik kon vanuit Sportservice Noord-Brabant materiaal leveren en wat tips geven van, heb je hier aan gedacht of daar bij stil gestaan, maar het grootste deel hebben ze echt zelf gedaan."

In de hitte

Terwijl andere scholen vanwege de hitte een aangepast programma hadden, gingen De Wending en Lavoor bij 't Kwadrant het voetbalveld op. Maar liefst 29 teams jongens en meisjes speelden 4-tegen-4 wedstrijden.
"De leerlingen hadden ook zelf gezorgd voor een speelschema, gekeken wie de in totaal 48 wedstrijden konden fluiten, een koffietafel ingericht en waterflessen voor de sporters geregeld. Alles verliep prima."
Buurtsportcoach Bram is duidelijk trots op 'zijn' pupillen. Beide scholen vielen in de prijzen: Lavoor als winnende school en De Wending had de beste speler.

Doe je mee, fit is oké

Sportservice Noord-Brabant (SSNB) juicht het toe als leerlingen met dit soort ideeën komen. Het sluit perfect aan bij het gezonde-leefstijlprogramma 'Doe je mee, fit is oké'. Hebben scholen hulp nodig in de vorm van materialen of advies, dan mogen ze altijd contact opnemen met SSNB.
Bekijk hier het filmpje van Buurtsportcoach Bram (0:52) over het toernooi.

Lees ook: