Eddy Janssen, biograaf van Henk Vos: ‘Roosendaal is geen voetbalstad’

Eddy Janssen, Henk Vos en Robert Maaskant
Eddy Janssen, Henk Vos en Robert Maaskant
Foto: Danny van den Aarsen

Gastel Sfeer zat gisterenavond aardig vol bij de boekpresentatie van de biografie over Henk Vos. We spraken met Vos en met Eddy Janssen, de auteur.

Zeker zeventig man was er, waaronder Vos’ ouders en de NAC-jeugd die Vos op het moment traint. Robert Maaskant, hoofdcoach van NAC, overhandigde de oud-RBC’er het eerste exemplaar van ‘Enfant terrible’.

‘Roosendaal is geen voetbalstad’

De Stampersgatse Eddy Janssen werkte anderhalf jaar aan het boek. “Na veel geschreven te hebben over onderwijszaken, wilde ik een boek schrijven over een voetballer. Als 13-jarige stond ik al langs de lijn bij RBC en in de topjaren had ik een seizoenskaart. Toen kwam al snel de naam Henk Vos bovendrijven.”

Of het boek in Roosendaal veel aftrek zal vinden, weet Janssen niet. “Het is doodzonde dat RBC niet meer bestaat, maar Roosendaal is niet echt een voetbalstad. Terwijl ik bezig was aan het boek, keek ik een wedstrijd RBC-Ajax terug, en dan zie je in een stadion van vijfduizend man nog lege plekken. Tja…”

Trots

Vos heeft het boek nog niet gelezen. “Ik weet natuurlijk wel in grote lijnen wat er in staat.” Het besluit om het privé-leven van Vos buiten het boek te laten, is bijvoorbeeld een afspraak die de twee van tevoren gemaakt hebben.

“Ik denk dat het een droom is van veel sporters dat iemand een boek over hun carrière wil schrijven. Dus ja, ik ben trots op het boek, maar de eer komt Janssen toe. Ik ben benieuwd naar het resultaat.”

  • Henk Vos – Enfant terrible door Eddy Janssen, prijs 19,90 euro.
  • In Roosendaal onder andere verkrijgbaar bij Het Verboden Rijk, Boekhandel Lindenburg, Boekhandel Kortendijk en Boekhandel Tolberg.

Met dank aan Danny van den Aarsen en Billy-Dee Wattimena.

Lees ook:

 

Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen