Schutter Chagall ook aangeklaagd voor wietteelt

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Achmed K. die begin mei om zich heen schoot in café Chagall zal door het Openbaar Ministerie ook worden aangeklaagd voor wietteelt.

In januari vond de politie in zijn huis in Steenbergen ruim driehonderd hennepplanten. K. werd aangehouden en weer vrijgelaten. Martine Pilaar van het OM vertelt: “Die zaak was nog niet voor de rechter geweest toen de schietpartij in Chagall plaatsvond. Nu worden beide aanklachten samengevoegd.”

Schietpartij

Op zondagochtend 3 mei stormde K. Chagall binnen. Omdat de zaak nog niet open was, waren er alleen enkele personeelsleden aanwezig. Zij wisten via de achterdeur te ontkomen. Niemand raakte gewond.

Een arrestatiesteam omsingelde het café en viel – toen de man niet naar buiten kwam – het pand binnen. Daarbij liep K. een bijtwond van een politiehond op.

Pro formazitting

Volgende week donderdag verschijnt de 39-jarige verdachte voor de rechter in Middelburg. Het is een zogeheten pro formazitting: de zaak kan nog niet inhoudelijk worden behandeld, want het psychologisch onderzoek van de man loopt nog. Op de dag van de schietpartij voelde K. zich achtervolgd en maakte hij een verwarde indruk.

De maatschappij beschermen

Pilaar: “We hadden gehoopt dat het rapport afgerond zou zijn, maar dat is niet het geval. Volgende week zal het OM de rechter vragen het voorarrest van de verdachte te verlengen. Wij vinden zijn verwarde geestestoestand in combinatie met wapenbezit gevaarlijk. Dit keer is het min of meer goed afgelopen, maar we denken dat we de maatschappij tegen deze man moeten beschermen.”

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen